Biznis

NAKON 10 GODINA OD KADA SU POSTALI SUVLASNICI

Dobar posao Uprave: Tankerska plovidba prodaje svoje dionice Lenca

Desetljeće nakon što je tadašnjoj upravi Tankerske plovidbe političkim putem nametnuto suvlasništvo nad remontnim brodogradilištem Viktor Lenac, današnja uprava bi od toga trebala napraviti dobar posao.

ZADAR- Desetljeće nakon što je tadašnjoj upravi Tankerske plovidbe političkim putem nametnuto suvlasništvo nad remontnim brodogradilištem Viktor Lenac, današnja uprava bi od toga trebala napraviti dobar posao kada uspiju vratiti ulaganja u škver kojeg su s Uljanikom izvukli iz stečaja (preko potopljenog doka, op.a).

Kada je došlo do promjene na čelu zadarska brodarske kompanije, novi predsjednik Uprave Mario Pavić u prvoj izjavio kojoj je dao za naš portal, izrazio je namjeru novog menadžmenta prodaje udjela u Lencu ali i ostalim tvrtkama koje su postale opterećenje za osnovnu djelatnost Tankerske.

U međuvremenu je Uprava zadarskog brodara povlačila poteze kojom su doveli do toga da Lenac prošlu godinu završi s najvećim prihodima i povećanju dobiti. Poželjni ženik tako je lakše došao do kupca, a Tankerska plovidba do prilike prodaje svog paketa. Ovih dana su prodali 9 i pol posto dionica talijanskom lancu brodogradilišta Palumbo grupa iz Napulja. Tankerska plovidba je s 27 posto udjela u Lencu, čiji je temeljeni kapital 168 milijuna kuna, ostala i dalje najveći dioničar Lenca s namjerom da to uskoro više ne budu.

KOMENTARI ISKLJUČENI

DESKTOP VERZIJA