Biznis

BOLJA OD BILO KOJE SINTETIČKE

Dobili koncesiju za uzgoj morskih spužvi zapadno od Oliba

Samoborska tvrtka bavi se prodajom kozmetičkih proizvoda i jadranskih morskih spužvi

Vlada RH dodijelila je koncesiju za uzgoj morske spužve zapadno od otoka Oliba trgovačkom društvu Volo d.o.o. iz Samobora. Površina pomorskog dobra, morskog akvatorija, koje se daje u koncesiju na 20 godina, ukupno iznosi 94.500 m2. Volo je dužan u roku od jedne godine od zaključenja ugovora postaviti uzgajalište i u pomorsko dobro uložiti sveukupno 783.858 kuna. Tvrtka Gorana Radotića plaćat će početnu godišnju koncesiju od 18.900 kuna, dok ostatak ovisi o ostvarenim prihodima.

Samoborska tvrtka bavi se prodajom kozmetičkih proizvoda i jadranskih morskih spužvi. Ona je, kako navode u promotivnim materijalima, poznata po svojoj beskompromisnoj jedinstvenoj kvaliteti još od antičkih vremena zahvaljujući uvjetima koji vladaju u Jadranskom moru. Strujanje vode omogućuje tijelu spužve polagan rast koji je zaslužan za njenu gustu teksturu. Jedinstvene fine pore jadranske spužve stvaraju gustu pjenu prilikom kupanja ili tuširanja. Ni jedan sintetički materijal do danas, ističu, nije uspio dosegnuti moć upijanja jadranske spužve, budući da jedna srednje veličine (20 cm) može upiti i zadržati i do 1.5 l tekućine.

Zbog atraktivnog i intrigantnog prirodnog izgleda tražena je i kao originalni jadranski suvenir, a njega će turisti u sljedećim godinama nositi baš iz olipskog podmorja.

 

 

 

PRIKAŽI KOMENTARE (1)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA