Zadar

TKO SU IM HRVATSKI PARTNERI I PROJEKTANTI?

Dogus grupa gradit će Marasku, a žele li još Marinu?

Nakon što je Dogus grupa prodala najveću marinu na Jadranu - svim su zaposlenicima ostavili još jednu plaću bonusa u znak zahvalnosti.

Nakon što je Dogus grupa prodala najveću marinu na Jadranu - svim su zaposlenicima ostavili još jednu plaću bonusa u znak zahvalnosti, a oni odavno žale za njima kao poslodavcima. Turci su nakon 30 godina uredili marinu oko čijeg sjedišta godinama opaske upućuju iz općine Bibinje ako se napiše da je sukošanska.

Čija je sada i čija će opet biti, to je pitanje svjetskog biznisa. Dogus je u Hrvatskoj i Crnoj Gori izašao iz nautičkog biznisa i investicijom fondu su prodali D-Marin. Stoga se postavlja pitanje, žele li oni i dalje dobiti koncesiju za Marinu Zadar na natječaj otvoren već šest godina. To bi mogao znati jedino premijer Andrej Plenković kod kojeg su turski investitori danas primljeni. Nakon što je general Ivan Čermak prodao sto - postotni udio u Crodux dva derivati koji su vlasnici Tankerkomerca, Marina Zadar je taman postala "ničija zemlja".

Turci su se vratili u Hrvatsku i predsjedniku RH Zoranu Milanoviću predstavili su svoj investicijski i operativni potencijal.

Iz Zadar nisu ni otišli već su projekt Maraske zamrznuli i sada su se pohvalili s novim i to hrvatskim partnerom. Teško se može doznati o kome se radi, tek o kuloarskoj pretpostavci da je u pitanju Kamgrad, renomirana zagrebačka firma koje se među ostalim može pohvaliti s gradnjom terminala na zagrebačkom i splitskom aerodromu te velikim projektom za Valamar Rivier u Poreču. Pouzdano znamo kako je Kamgrad bio na korak početka gradnje hotela Maraske dok nisu skinute skele s te povijesne zgrade.

Prije tri dana regionalni direktor Dogus Hrvatske, Burak Baykan koji je u međuvremenu poslovao u Zagrebu, najavio je u Zadru početak gradnje prve faze hotela. To je rekonstrukcija zgrade Maraska prema projektu uglednog arhitekta Borisa Podrecce iz Beča. Nije to bila pompozna najava kao 2016. godina, kada je tadašnji ministar nad projektom Maraske uzviknuo - vauuu.

Tada su predstavljene i dvije stambene zgrade s luksuznim stanovima za prodaju koje smo nazvali "bubrezi" prema idejnom rješenju Viktora Udženije. Direktor Dogus Hrvatske najavio je i početku gradnje stanova za koje se još rade nacrti. Od prije znamo da je projektiranje povjereno studiju 3LHD čija je lista referenci - doista vauuu.

Dobro upućeni su i prije ovotjednog dolaska u Zadar znali da se našto valja za Marasku. Dogus grupa su dobrodošli investitori i jedina slamka spasa da se zadarski turizam podigne iz apartmanske učmalosti masovnog oblika. Stoga ih je mnogima bilo drago opet vidjeti, makar uz ogradu Maraske iza koje je zapušteni mrtvi kapital, kao i gradonačelniku Branku Dukiću kojem su došli kao joker iz rukava za predstojeću kampanju.

PRIKAŽI KOMENTARE (44)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA