Sport

ZDBT 2018.

Dolaze Vesely, DiBartolomeo, de Colo, Hudson, Radošević...

Petu godinu zaredom Zadar Basketball Tournament predstavlja uvid u to kakva nas sezona očekuje u europskoj košarci

Košarkaške zvijezde uskoro će ponovno Hrvatsku učiniti najvažnijom sportskom destinacijom. Jan Vesely, John DiBartolomeo, Nando de Colo, Lester Hudson, Amedeo Della Valle i Leon Radošević predvode zvjezdani popis pet euroligaških klubova kojima će se na zadarskom Višnjiku od 20. do 23. rujna po prvi puta ove godine pridružiti i kineski prvak.

Petu godinu zaredom Zadar Basketball Tournament predstavlja uvid u to kakva nas sezona očekuje u europskoj košarci ako je suditi po Fenerbahceu, CSKA Moskvi, Bayern Munchenu, a po prvi puta na turniru ćemo upoznati i Olimpiu Milano, Maccabi Tel Aviv te kineskog prvaka Liaoning Flying Leopards.

Jan Vesely u hrvatskom gradu košarke zaigrat će u sastavu tradicionalnog gosta i prošlogodišnjeg pobjednika turnira Fenerbahce. Češki 28-godišnji krilni centar s NBA stažem jedan je od najtraženijih imena u Europi. Uz vrhunske suigrače Fenerbahce svrstava u jednog od najjačih sudionika na Zadar Basketball Tournamentu.

John DiBartolomeo u Zadar dolazi po prvi put zajedno sa izraelskim Maccabi Tel Aviv. Ovaj izraelsko - američki košarkaš iz godine u godinu pokazuje izniman talent, a višegodišnji rad i trud doveli su ga na mjesto kapetana Maccabija s kojim je ove godine osvojio izralesku ligu.

Tridesetjednogodišnji Francuz Nando de Colo neizostavan je u sastavu CSKA Moskve koja će s protivnicima i ove godine odmjeriti snage na Zadar Basketball Tournamentu. S ruskim klubom može se pohvaliti osvajanjem Eurolige 2016. godine kada je osvojio i zavidnu MVP nagradu lige te Final four.

Lester Hudson još je jedan sudionik Zadar Basketball Tournamenta s iskustvom u prestižnoj NBA ligi. Nekadašnji igrač Washington Wizardsa i Cleveland Cavaliersa na turniru će zaigrati s kineskim Liaoning Flying Leopards koji u Zadru gostuju po prvi put.

Amadeo Della Valle novo je pojačanje talijanske Olimpie Milano koja u Zadar također dolazi po prvi put. Talent je usavršio na sveučilištu u američkom Ohiu nakon čega se vratio u rodnu Italiju i zaigrao za Grissin Bon Reggio Emilia. Osvojivši All-EuroCup, EuroChallenge i talijanski Supercup u novoj sezoni potpisao je za Olimpiu Milano s kojom će zaigrati i na Zadar Basketball Tournamentu.

Bayern Muenchen na ovogodišnji turnir dolazi s hrvatskim pojačanjem Leonom Radoševićem. Talentirani Hrvat svoju je profesionalnu karijeru započeo u zagrebačkoj Ciboni da bi kasnije zaigrao za Olympia Milano, Lietuvos Rytas, Alba Berlin i turski Besiktas. U novoj sezoni prepoznao ga je jaki Bayern Muenchen u čijem će se sastavu boriti za naslov pobjednika Zadar Basketball Tournammenta.

Zadar Basketball Tournament svojom organizacijskom i sportskom kvalitetom iz godine u godinu privlači sve veću pozornost domaće i strane javnosti, ali i struke. Uz sportske sadržaje, organizatori najavljuju i bogat popratni program koji će uz sam turnir biti i izvrsna nadopuna turističke ponude Grada Zadra i Hrvatske. Turnir organizira tvrtka S Event.

PRIKAŽI KOMENTARE (1)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA