Zabava

PROMO

DVODNEVNI QUEEVENTION FESTIVAL U ZADRU

Dolazi Queen tribute band, a s njima i Freddiejev prijatelj i savjetnik hit filma

Tema premijernog izdanja vaicanto festivala je Queenvention - dvodnevni događaj posvećen stvaralaštvu grupe Queen, odnosno liku i djelu velikog Freddieja Mercuryja.

Tema premijernog izdanja Vaicanto festivala je Queenvention - dvodnevni događaj posvećen stvaralaštvu grupe Queen, odnosno liku i djelu velikog Freddieja Mercuryja uz gostovanje Petera Frestonea koji mu je bio dugogodišnji asistent i najbolji prijatelj. Freestone je surađivao kao savjetnik u snimanju filma "Bohemian Rhapsody" koji je prošli godine polučio svjetski uspjeh te u Zadar donosi vrijedne i korisne informacije o ovom velikom čovjeku i umjetniku. On će 19. srpnja predstaviti fotografije i videozapise iz njegove privatne zbirke i govoriti o Freddieju iz perpektive koja nije poznata javnosti, otkrila je suradnica projekta Anamarija Portada na današnjoj konferenciji za medije.

Nakon predavanja, u restoranu Atrij će se spremati jela koje je Peter Freestone osobno pripremao za Freddieja, a radi se o kombinaciji indijsko-europske kuhinje. Okosnica je događaj na Forumu 20. srpnja gdje će se održati nastup najboljeg europskog tribute benda koji već 30 godina živi Queen i izvodi njihove pjesme na nevjerojatno izvoran način - Queen Real Tribute prevođen frontmenom Ivanom Ristanovićem. Samo u Brazilu odsvirali su više od 70 koncerata u čak četiri briljantne turneje. Nastupat će u pratnji simfonijskog orkestra i zbora predvođenih dirigentom, a na pozornici će biti više od 50 glazbenika, zajedno s našom sopranisticom Nelom Šarić.

- Glazbeni izričaj svugdje u Hrvatskoj već je etabliran i postoji već dugi niz godina osim u Zadru koji nije uspio pronaći svoju glazbenu formulu. Izuzetno mi je zadovoljstvo i čast ako ovo što radimo ima i jedan posto veze s Queenom i Freddiejem, koji su bili dosta osporavani od strane kritike do izvedbe na LIVE AID-u 1885. godine. Tih je 25 minuta proglašeno najboljom live izvedbom svih vremena. Na tom tragu, vjerujemo da će se ovaj festival utemeljiti u Zadru i da će se kroz par godina dogoditi njegova eksplozija. Zasad je 90% prodanih karata za koncert kupljeno od strane ljudi izvan Zadra, rekao je organizator Borut Gatara koji je naglasio kako mu je u organizaciji Vakanza bila ljubav, Iška kraljica strast, a Vaicanto festival izazov. 

- Imala sam sreću što sam bila prisutna kad se ova ideja razvijala od samog početka. Isto toliko sam počašćena što ću imati čast utjeloviti glas velike svjetske operne legende i pjevati "Barcelonu". Mislim da Zadar još uvijek nije svjestan koga ima na Forumu 20. srpnja, ali vjerujem da će nakon toga postati svjestan, istaknula je zadarska sopranistica Nela Šarić.

Karte se prodaju preko sustava Eventim, a dva dana prije koncerta bit će ih moguće kupiti na pultovima koji će se nalaziti na Narodnom trgu i Forumu. Karte se nude u tri kategorije: stajanje, sjedenje (kazališni dio) i Vip kategorija s barskim stolom, a cijene im se kreću od 110 do 160 kuna. Cijena karte uključuje i after party u GUMI, gdje će se posjetitelji moći družiti sa članovima benda i piti Freddiejeva omiljena pića. Ulaznice za predavanje Petera Freestonea i kušanje hrane u Atriju prodaju se po cijeni od 45 kuna.

KOMENTARI ISKLJUČENI

DESKTOP VERZIJA