Sport

IZ MAKEDONIJE U ŠPANJOLSKU

Dominik Mavra potpisao za Joventut

Osvajač dviju zlatnih reprezentativnih medalja s omladinskih prvenstava sa španjolskim je klubom potpisao ugovor na jednu sezonu.

Hrvatski reprezentativac Dominik Mavra pronašao je novi klub. Mladi Zadranin i razigravač hrvatske reprezentacije karijeru će nastaviti u španjolskom Joventutu, potvrđeno je na službenim stranicama španjolskog kluba. Bivši igrač Splita i Cibone koji je prošlu sezonu proveo u makedonskom Karpošu jutros se vratio u Zagreb, a nedugo potom je objavljeno da ima novog poslodavca. Riječ je o nekadašnjem prvaku Europe i momčadi koja je prošlu sezonu završila na 14. mjestu vjerojatno najjače nacionalne lige na Starom kontinentu.

- Mislim da mi je to trenutno najbolja prilika za razvoj. Radi se o dobroj ligi i velikoj pozornici, a to mi je bilo primarno u ovome trenutku. Trener, kojega prati reputacija da voli puno raditi, me želio. To mi je bilo najvažnije - izjavio je Dominik Mavra u razgovoru za Basketball.hr.

I Mavra je, kao i njegov budući klub, u svojoj mladoj karijeri osvojio naslov prvaka Eurolige. Doduše u juniorskoj konkurenciji. Bilo je to 2011. godine kada je novozagrebačka momčad predvođena triom Šarić-Hezonja-Mavra zasjela na tron Europe u finalu svladavši litavski Žalgiris rezultatom 76-65. U tom je susretu Darijo Šarić ostvario trostruko-dvocifreni učinak, dok je Mavra pružio vrlo dobru partiju s 16 poena, šest skokova i pet ukradenih lopti. Mladom vanjskom igraču Španjolska će biti treći inozemni angažman, nakon poljske Dąbrove Górnicze kojoj se pridružio u drugom dijelu sezone 2015/16 i lanjskog igranja u skopskom Karpošu.

- [ACB liga je] sigurno veliki izazov. Liga je jača nego ABA i velik je korak prema naprijed. Tražio sam da budem nositelj igre. Joventut nije momčad iz vrha ACB-a i mislim da ću imati priliku postati nositelj i imati veliku minutažu. To mi je, uz neke druge stvari, bilo ono što sam prvenstveno tražio u odabiru kluba - kazao je Dominik Mavra.

Karijeru je započeo u KK Zadar, a nakon osvajanja zlata na kadetskom prvenstvu Europe 2010. seli u Zagreb u redove istoimenog kluba. Već je naredne godine imao priliku ubilježiti prve nastupe u Euroligi u kojoj je te sezone odigrao devet minuta, da bi početkom 2013. preselio u Split gdje se zadržao kratki vremenski period. Koncem iste godine priključio se drugom hrvatskom prvaku Europe, Ciboni. Pod Tornjem je ostao približno dvije sezone tijekom kojih je osvojio naslov pobjednika regionalne lige. Nakon odlaska Blassingamea počeo je dobivati veću priliku u dresu Vukova koje je napustio krajem 2015. kada se prvi puta otisnuo u inozemstvo. Potpisao je za poljsku Dąbrovu Górniczu u kojoj je igrao pod vodstvom trenera Dražena Anzulovića, da bi se prošle sezone vratio u Jadransku ligu, u redove makedonskog Karpoša s kojim je osvojio makedonski kup i bio proglašen za najkorisnijeg igrača tog natjecanja.

Osvajač dviju zlatnih reprezentativnih medalja s omladinskih prvenstava jutros se vratio iz Kine gdje je sudjelovao na Kupu Borislav Stanković na kojemu je Hrvatska pružila kvalitetne partije i na koncu osvojila drugo mjesto izgubivši u finalu od reprezentacije Njemačke koja se sprema za Univerzijadu na Tajvanu.

Sa španjolskim je klubom potpisao ugovor na jednu sezonu.

PRIKAŽI KOMENTARE (1)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA