Zadar

AKCIJA MLADIH ISPRED SOCIJALNE SAMOPOSLUGE

Donirali vijećničke naknade i otkrili koliko je Županija potrošila na božićni domjenak

Županijski i gradski vijećnici Akcije mladih i nezavisnih Zadar ispunili su danas svoje predbožićno obećanje i pretvorili svoje vijećničke naknade za prosinac u namirnice za korisnike Socijalne samoposluge.

Županijski i gradski vijećnici Akcije mladih i nezavisnih Zadar ispunili su danas svoje predbožićno obećanje i pretvorili svoje vijećničke naknade za prosinac (ukupno 7 100 kuna) u namirnice za korisnike Socijalne samoposluge.

Marjana Botić, Ante Rubeša, Antonio Baus, Vladimir Gambiraža, Marko Pupić Bakrač i Kristijan Kotlar istaknuli su da su se ovaj korak odlučili nakon božićnog prijema Županije,  održanog krajem prosinca u Arsenalu. 

- Institucija čiji smo mi član organizirala je božićni domjenak na račun poreznih obveznika i za to su, prema pismenom odgovoru župana, potrošili 55 tisuća kuna. Za nas je to sramotan način trošenja proračunskih sredstava u trenutku kada ima sve više potrebitih. Politika mora imati stalnu obvezu brige o socijalno ugroženim osobama jer ih ona svojim postupcima i djelovanjima i stvara, a u ovom slučaju to je pljačkom i prodajom nacionalnih resursa. Želimo poručiti vladajućima da je za nas politika žrtvovanje za narod, a ne ostvarivanje osobnog probitka, istaknuo je Rubeša. 

Njegov kolega iz Županijske skupštine Kristijan Kotlar dodao je kako ovo nije izdvojen slučaj. 

- Osim župana koji je umjesto skromnog domjenka napravio nepotreban dernek, imamo i nekoliko ravnatelja županijskih ustanova koji se ponašaju kao faraoni. U predizbornoj kampanji puna su im usta brige o socijalno ugroženima, no kada dođu na vlast možemo vidjeti njihove fotografije iz luksuznih restorana i račune ručkova plaćenih 15 tisuća kuna. Građani nikome nisu dali povjerenju da bi se ti isti častili škampima i vrhunskim vinima.

Akciju mladih u prostorijama u Ulici Franje Tuđmana dočekala je Mirjana Tadić, zamjenica ravnatelja zadarskog Caritasa. Uz zahvalu na lijepoj gesti, Tadić je napomenula da rad Socijalne samoposluge prati i lokalna zajednica. 

- Kako Grad, tako i Županija koja je u prosincu donirala 10 tisuća kuna. Uz sve akcije košarice naših korisnika svaki mjesec bit će punije i svi zajedno ćemo pridonijeti tome da ljudi koji su u potrebi što prije izađu iz tog problema, poručila je Tadić. 

Marko Pupić Bakrač je pak istaknuo kako su u slučaju Socijalne samoposluge "veću svijest pokazali građani, a ne političari". 

- Mi smo predlagali amandmane kojim bi se proračunska sredstva utrošila za pomoć socijalno ugroženim skupinama građana, no to nije učinjeno. Očigledno su prioriteti neki drugi, poručio je Pupić Bakrač, dok je Botić istaknula nadu kako ovo neće biti jednokratna akcija od strane gradskih i županijskih vijećnika. 

PRIKAŽI KOMENTARE (28)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA