Sport

AK ALOJZIJE STEPINAC

Dorian Jurešić ugrabio 3 medalje, limačice dodale još toliko

Na Međunarodnom atletskom mitingu Makarska 2020, održanom povodom Dana Grada Makarske, pod vodstvom trenera Slobodana Miolovića nastupilo je i četvero mladih atletičara Atletskog kluba Alojzije Stepinac iz Zadra.

Na Međunarodnom atletskom mitingu Makarska 2020, održanom povodom Dana Grada Makarske, pod vodstvom trenera Slobodana Miolovića nastupilo je i četvero mladih atletičara Atletskog kluba Alojzije Stepinac iz Zadra. Tri limačice i jedan limač su ostvarili izvanredne rezultate. Osvojili su šest odličja (dva zlata, tri srebra i jednu broncu) i tri četvrta mjesta pri čemu su srušili i tri osobna rekorda.

Najuspješniji je bio Dorian Jurešić (2010.) koji je osvojio zlato u skoku u dalj s osobnim rekordom (4.12 m), srebro u bacanju vortexa i srebro u utrci na 60 m. Svestrani Dodo je ponajbolji višebojac u Hrvatskoj koji je u sljedećoj sezoni jedan od glavnih kandidata za državnu medalja.

Natali Barišić (2011.) je bila srebrna u bacanju vortexa s osobnim rekordom (26.68 m) i brončana u utrci na 60 m. Zaostala je jednu stotinku iza drugoplasirane, odnosno dvije sekunde iza pobjednice. U istoj utrci Stela Pleša je osvojila četvrto mjesto sa samo dvije stotinke zaostatka za Natali.

Ariana Tabak (2009.) je osvojila zlatnu medalju u bacanju vortexa s osobnim rekordom (36.25 m). Riječ je o trećem službenom natjecanju u listopadu u kojem obara osobni rekord te u ovom trenutku ima četvrti hitac sezone u svom godištu u Hrvatskoj. Na mitingu u Makarskoj još dva postolja su joj izmaknula „za centimetar". U utrkama na 60 m i 200 m bila je četvrta.

- Odlični rezultati i plasmani naših atletičara posljedica su njihovog talenta i predanog rada na treninzima. Treniraju četiri puta tjedno. Neki se paralelno bave i s drugim sportovima pa kombiniraju tako da u stvari govorimo o djeci koja su u sportu pronašli sebe. Uz sve ove rezultate najljepši dio priče su njihova druženja i međusobna podrška tijekom nastupa, rekao je nakon nastupa u Makarskoj trener AK Alojzije Stepinac Slobodan Miolović i dodao:

- U teškim pandemijskim uvjetima svaki je njihov nastup zlata vrijedan. Stoga radimo sve da u subotu u Zadru održimo, zbog lošeg vremena, odgođeno 6. kolo Dalmatinske lige. Osluškujemo vijesti iz stožera, pratimo vremensku prognozu i pripremamo se za organizaciju natjecanja. Nadamo se najboljem.

 

 

PRIKAŽI KOMENTARE (0)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA