Kultura

NA ODJELU INFORMACIJSKIH ZNANOSTI

Dr. Ante Gverić za docenta na Odjelu informacijskih znanosti

Ravnatalj Državnog arhiva u Zadru, dr. sc. Ante Gverić na Sveučilištu u Zadru održat će nastupno predavanje na temu: Dostupnost arhivskog gradiva i suvremeni oblici njegova korištenja.

Ravnatelj Državnog arhiva u Zadru, dr. sc. Ante Gverić na Sveučilištu u Zadru održat će nastupno predavanje na temu: Dostupnost arhivskog gradiva i suvremeni oblici njegova korištenja.

On će tim predavanjem dobiti znanstveno- nastavno zvanje docenta na Odjelu za informacijske znanosti na kojem je Gverić vanjski suradnik kao i dr. Dubravka Kolić koja također radi u Državnom arhivu.

Dr. Gverić će predavanje održati pred Povjerenstvom u kojem su docenti dr. Sandra Uglešić i Zlatko Begonja te prof. dr. Marko Trogrlić. Sve troje s odjela povijesti na kojem je Gverić, kao dipl. arhivist, doktorirao prije dvije godine s disertacijom Crkva i politika kroz službu zadarskog nadbiskupa Vinka Pulišića (1910. - 1922.). U stručnim povjerenstvom također je bio doc. dr. sc. Zlatko Begonja, uz tada izv. prof. dr. sc. Antu Bralića i doc. dr. sc. Tadu Oršolića, viši znan. sur.

PRIKAŽI KOMENTARE (1)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA