Zadar

ZASLUGE OKO POLIKLINIKE PRED USELJENJE

Dr. Nakić osigurao 25 milijuna za opremu, ministar obećao MR, a župan izborio sanaciju

Do kraja studenog moraju se završiti radovi na sanaciji podruma Poliklinike, stradalog u poplavi kako bi se pripremio prostor za gama kameru.

ZADAR - Do kraja studenog moraju se završiti radovi na sanaciji podruma Poliklinike, stradalog u poplavi kako bi se pripremio prostor za gama kameru. Njezina je vrijednost 3.5 milijuna kuna i ona je, kao što kaže Wikipedija, mjerni instrument u nuklearnoj medicini koji, za razliku od, na primjer, rendgenske cijevi, uopće ne zrači.

Bolnica je i do sada imala gama kameru koja je zastarjela i nalazi se u ambulanti nuklearne medicine - preko puta Bolnice. Nova gama kamare, ako na vrijeme ne nađe svoje mjesto u Poliklinici, otići će iz Zadra bolnici koja za nju bude spremna
To bi bio jedan od skupljih aparata koje je Bolnica kupila u paketu od 25 milijuna kuna. Taj iznos za opremanje zadarske bolnice osigurao je bivši ministar zdravlja Dario Nakić. Novac je to Svjetske banke, dan na raspolaganju Ministarstvu zdravlja za potrebe ustanova u zdravstvu. Pa je zadarska bolnica, prema informacijama ravnatelja dr. Željka Čuline s tim novcem kupila 113 aparata za 14 odjela. 

Je li među njima nova magnetska rezonancija? Nije. MR će biti naknadno kupljen, kazao nam je ravnatelj. Za njega se založio župan Božidar Longin i od aktualnog ministra zdravlja Milana Kujundžića dobio obećanje kako će stići u Polikliniku u prvoj polovici 2018. godine, najavio je ravnatelj Čulina. 

Bolnica ima samo jedan magnet, dijagnostički aparat koji je za 10.5 milijuna kuna kupljen novcima koji su prikupljeni u zadarskoj akciji prije 9 godina. Tijekom mog mandata u planu kupnje bilo je šest novih MR, poslije i sedam, od kojih je jedan bio namijenjen zadarskoj bolnici, podsjetio je dr. Nakić, dodajući kako ne zna u kojoj je fazi kupnje taj plan.   

Ravnatelj bolnice Čulina najavio je natječaj za nabavku namještaja za Polikliniku u koju će prvi stanari useliti početkom iduće godine. On je i jutros s predsjednikom Upravnog vijeća Zoranom Škrgatićem bio u obilasku Poliklinike gdje radove izvodi Inero. Novac je osiguran zalaganjem našeg župana Božidara Longina s kojim smo bili i kod ministra i kod premijera kako bi dobili podršku za sanaciju i useljenje Poliklinike, rekao nam je predsjednik UV, više nego zadovoljan kvalitetom i dinamikom radova u vrijednosti od 6 milijuna kuna.

PRIKAŽI KOMENTARE (0)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA