SELECT id FROM gallery_clicks WHERE datum = 1711666800 AND gallery_id = 8946File './rossmcdb/gallery_clicks.MYD' not found (Errcode: 30)INSERT INTO gallery_clicks ( `datum`, `gallery_id`, `value`, `stats` ) VALUES ( 1711666800, '8946', 1, 1 ) File './rossmcdb/gallery_clicks.MYD' not found (Errcode: 30) Drago Marić - autor knjige i prijatelj Krešin zapanjen koliko je kćerka Ana otkrila o Ćosiću - Vijest - 057info - Zadar

Sport

PROMOCIJA MEMOARA KOŠARKAŠKOG VELIKANA

Drago Marić - autor knjige i prijatelj Krešin zapanjen koliko je kćerka Ana otkrila o Ćosiću

Fantastično. To je čudo jedno. Ja sam bio njegov intimus ali pola toga o njemu nisam znao što je Ana izvukla, rekao nam je Drago Marić autor monografije o Krešimiru Ćosiću „Čovjek s Olimpa".

Fantastično! To je čudo jedno. Ja sam bio njegov intimus ali pola toga o njemu nisam znao što je Ana izvukla, rekao nam je Drago Marić autor monografije o Krešimiru Ćosiću „Čovjek s Olimpa". Ta je knjiga uz izvjestan bojkot predstavljena  na Krešin rođendan 2016. godina.

Danas, na godišnjicu smrti košarkaškog velikana - Krešimira Ćosića održana je velika promocija u dvorištu TIC-a. Autobiografija Krešimira Ćosića „Igraj, vjeruj, živi" djelo je njegove kćerke Ana Ćosić Pajurin.
- Kroz zapise koje sam imala, naučila sam jako puno o svojem ocu. Najviše to da je volio Zadar i da ga je Zadar pratio svugdje u svijetu. Iako nije volio plivati, more mu je bilo na prvom mjestu. Mislila sam kako ću sve brzo poslagati. Međutim, bilo je puno materijala: povijesnog, putopisnog, sportske psihologije, a koliko je tek ljudi spomenuo. I kod njega je to trajalo s razlogom (radi se o autentičnim Krešinim zapisima). Trebalo je sve poslagati kronološki uz napomenu kako je tata pisao sve do kraja igračke karijere, rekla je autorica Krešinih memoara nakon četiri godine rada.

O Kreši su na promociji govorili: najviše njegov suigrač Giusseppe Gierga, Velimir Ćubrić koji je s njim dugo igrao te Vlado Vanjak, veliki prijatelj. Krešinu omiljenu Kalelargu otpjevao je Davor Perić njegov kum. A riječ je uzeo jedan od gostiju - Splićanin, 83-godišnji Vinko Bajrović. Taj vitalni bivši košarkaški trener, matematičar i kroničar iskoristio je priliku za malo politike kontra ministrice iz Krešne pozicija obrazovanja.. Bajrović je ispričao i jednu ilustrativnu uspomenu na Krešu - vjerovao je ljudima i u ljude a nije ga zanimao novac niti novčanik.

Promocija je okupila košarkašku svitu: uglavnom bivše igrače KK Zadar, nazaobilaznog Ratu Tvrdića, aktualno vodstvo i igrači KK Zadar, novog izbornika HJS Veljka Mršića, doktora košarke Slavku Trninića,  najaktivnijeg veterana Tonća Vanjaka...

Većinu njih je Ivo Barada, koji je bio kadet u vrijeme kada se Krešo vratio u Jazine, zamolio za potpis knjige, koju je, kaže, u dahu pročitao. Hoće li za to imat vremena zadarske dvije domaćice koje su kupile knjigu, ne vjerujemo. Ali su došle barem proviriti na promociju. Bogati, to mi je generacija, kazat će Irma Polombito, rođena Prtenjača koja se unaprijed raduje fotografijama iz onog doba. S njom je bila i Ljiljana Jurišić, supruga Feruča igrača i trenera u KK Zadar. Ovo nas ispunjava, a ovo vani rastužuje, kazat će dvije Zadranke aludirajući na povorku koja je preglasnom glazbom poremetila promociju Krešinih memoara u njegovom Zadru.

Zadarska promocija knjige memoara Krešimira Ćosića
Foto: 057info (Marko Dimić)
PRIKAŽI KOMENTARE (3)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA