Zadar

ŠTO JE SVE KUPLJENO OD DONACIJA?

Drugačiji iznos od Dukićevog - ravnatelj bolnice otkrio koliko je novca sjelo na račun

Čulina: Bolnica je zahvalna svim ljudima dobre volje koji su pomogli u prikupljanju sredstva za opremu.

"Bolnica je zahvalna svim ljudima dobre volje koji su pomogli u prikupljanju sredstava za opremu za liječenje bolesnika od Covida-19", kazao je ravnatelj Željko Čulina, odgovarajući na novinarski upit o slučaju alternativnog prikupljanja donacije putem društvenih mreža od nepoznatih građana koji se pozivaju na dogovore s Upravom bolnice.

Čulina je istaknuo kako bolnica u to nije uključena niti je to potencirala na taj način, već su na svojoj stranici objavili žiro račun za uplate.

- Ukupna suma koja je dosad uplaćena na račun bolnice je 2.700.000 kuna, što uključuje i milijun kuna iz Grada Zadra. Za taj milijun kuna donacije jučer je potpisan ugovor, izvijestio je ravnatelj Čulina.

Taj iznos već je bio planiran u Gradskom proračunu za radove na Odjelu ginekologije. Na prijedlog gradonačelnika Dukića isti iznos je prenamijenjen za kupnju nužnih respiratora, što je potvrdilo Gradsko vijeće. Ravnatelj Bolnice nije imao objašnjenje na novinarsko pitanje odakle gradonačelniku Branku Dukiću iznos od 3.2 milijuna kuna. Naime, Dukić je u izvještaju o aktivnostima Stožera Grada Zadra prije dva dana naveo kako je do sada na bolnički račun uplaćeno oko 3,2 milijuna kuna.

Nakon presice ravnatelj Čulina pokazao nam je na svom mobitelu dugi popis velikih i malih donatora.

- Ima i onih koji su se preko grupa na mobilnim mrežama povezali sa simboličnom pomoći. Ti ljudi dobre volje koji su uplaćivali manje iznose, meni osobno su dragocjeni kao i svaki veći iznos, kazao je ravnatelj Čulina u kratkom razgovoru s novinarima.

Dosad je novcem od donacija nabavljen velik dio zaštitne opreme, ultrazvučni aparat, pokretni rendgen, ultrazvuk, a do petka stižu još dva respiratora i dva anesteziološka uređaja.

PRIKAŽI KOMENTARE (1)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA