Zadar

NAJAVE MINISTRA HORVATA NA SASTANKU S DUKIĆEM

Država će s Gradom uraditi sve da bi se na Ravnicama došlo do garaže, hotela i dvorane

Iz Grada Zadra su izvjestili o sastanku iza zatvorenih vrata na kojem se s Darkom Horvatom, novim ministrom državne imovine, trećim u kratko vrijeme razgovaralo o dugogišnjim planovima gradske vlasti za prostor Ravnica.

Iz Grada Zadra su izvjestili o sastanku iza zatvorenih vrata na kojem se s Darkom Horvatom, novim ministrom državne imovine, trećim s kojim se razgovaralo o dugodišnjim planovima gradske vlasti za prostor Ravnica. Oni su zapeli na vlasništvu koje Država, a  uz sve nekretnine koje su ustupili Gradu Zadru i Zadarskoj županiji, nerado se odriču Ravnica.

Zbog toga, kao i fantomske izrade konzervatorske podloge od strane Ministarstva kulture, prekinuta je izrada UPU Ravnice još u doba gradonačelnika Božidara Kalmete. Aktualna vlast nije dobila odobrenje ni za uređenje parkirališta kojem bi naplaćivali na Ravnicama, a gradnja javne garaže svemirski je udaljena od izbora Bašićeve studije Ravnice po kojoj bi se preobrazio taj prostor.

Sudeći prema objavi nakon sastanka s Horvatom, gradska vlast na čelu s Brankom Dukićem dobila je nova obećanja i najave za Ravnice, kao i prostor u vojarne Stjepana Radića. Tamo se radi boljeg funkcioniranja budućeg Centra za mlade, te izrade Urbanističkog plana uređenja koji se priprema više od godinu dana. Grad Zadar traži i zemljište u Crnom koje bi ustupala ili prodavala za gradnju kuća po modelu POS-a.

Vrijeme je pred izbore, a ministar Horvat je izjavio:

- Nakon današnjeg radnog sastanka, uz daljinu potporu stambenoj politici grada i projektu Centra za mlade najvažnija tema je bila područje Ravnica. Grad i Država imaju svoje vlasništvo, no nastavljamo djelovati partnerski promatrajući taj prostor kao jedinstvenu cjelinu. Zajedno pokrećemo izradu konzervatorske podloge, urbanističkog plana uređenja, a inicijativu predlaganja i definiranja sadržaja na cijelom području preuzima Grad Zadar. Gradonačelnik je na sastanku iznio prioritetne gradske potrebe,  prije svega izgradnju javne garaže, definiranje prostora za gradski hotel i multifunkcionalnu dvoranu  te ostalih sadržaja za koje gradska uprava smatra potrebnim za podizanje standarda života na području grada Zadra.

Uz to se očitovao i gradonačelnik Dukić:

  - Prostor Centra za mlade će dobiti dodatnu dimenziju i svi ćemo biti ponosni kad prva faza kroz nekoliko mjeseci bude gotova. Zahvaljujem ministru Horvatu što je pokazao razumijevanje i osobno ubrzao rješavanje reguliranje vlasništva. Ravnice su projekt na kojem, kao i brojnima kroz zadarsku povijest ustrajemo i lomimo barijere sve dok ih ne riješimo. Traje jako dugo, no važnije je da ne napravimo krivi korak i  da se to zemljište ne iscjepka i trajno urbanistički devastira. Zato je jako važno da nastupamo jedinstveno i partnerski uz puno uvažavanje potreba grada. Spletom okolnosti ministar Horvat je treći  ministar u kratkom periodu u čijoj je to odgovornosti, no njegov stav je istovjetan našem i vjerujem u brzu aktivaciju. Dogovorili smo korake za sljedeće tjedne i ubrzavanje dinamike jer garaža na Ravnicama kao trajno rješenje, a onda i ostali sadržaji nemaju alternativnu poziciju, najavio je Dukić.

PRIKAŽI KOMENTARE (25)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA