Biznis

VLASNIŠTVO U JOŠ 10 ZADARSKIH FIRMI

Država prodaje svoj udjel u Tankerskoj plovidbi

Država je u vlasništvu 0,17 posto dionica zadarske tvrtke, koje će prodavati s početnom cijenom od 1.745 kuna po dionici ili ukupno za paket 1,62 milijuna kuna

Uskoro kreću prvi privatizacijski postupci koje je odobrio novi ministar državne imovine Mario Banožić. Upravno vijeće CERP-a kojim on predsjedava održalo je sjednicu uoči godišnjih odmora i dalo zeleno svjetlo za prodaju dionica u ukupno pet tvrtki, javlja Poslovni.hr.

Jedna od tvrtki čije se dionice prodaju je Tankerska plovidba. Država je u vlasništvu 0,17 posto dionica zadarske tvrtke, koje će prodavati s početnom cijenom od 1.745 kuna po dionici ili ukupno za paket 1,62 milijuna kuna. Cjenovni korak nadmetanja je određen na pet tisuća kuna.

Ovo će po svemu sudeći biti i prvi privatizacijski pokušaji na koje se Hrvatska obvezala u okviru pripreme za uvođenje eura, a koji predviđa objavu natječaja za ukupno 90 tvrtki iz državnog portfelja. Tvrtke u kojima država ima manje suvlasništvo na zadarskom području uz Tankersku plovidbu su Arsenal Holdings, Hoteli Zadar, Intermod, Luka Zadar, Maraska, Tankerkomerc, Termokomerc, Turisthotel, Zadarska tiskara i Ilirija.

 

PRIKAŽI KOMENTARE (2)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA