Zabava

TENOR IZ PETRČANA I NA FESTIVALU ŠANSONA U ŠIBENIKU

Duje Stanišić s Mojim vaporom na festivalu dok ga u Beču čeka pjevanje u tri opere

Duje Stanišić snimio je novi singl - Moj vapor s kojim će večeras nastupiti na Melodijama hrvatskog juga u Opuzenu.

Duje Stanišić snimio je novi singl - Moj vapor s kojim će  večeras nastupiti na Melodijama hrvatskog juga u Opuzenu. Student opernog pjevanja u Beču, daroviti zadarski glazbenik, imat će svoj debitantski nastup i u Šibeniku na Festivalu dalmatinske šansone 17. kolovoza.

 - Tamo ću izvest Vrata vičnosti, rekao nam je Duje, koji danas putuje iz Beča kako bi se bavio svojom solo karijerom. U Beču ga čekaju tri operne produkcije u kojima je pozvan pjevati uloge tenora. Nije mala stvar nakon druge godine studija u srcu europske glazbene kulture.

Nedavno je potpisao ugovor s  izdavačkom kućom Dallas Records koja će ga, vjeruje Duje, bolje promovirati. Iako je Duje i do sada izbacio nekoliko pjesama, koje je predstavio na Youtube i svom FB profilu, malo veći odjek je imao tek Moj vapor.

Zadarski glazbenik je autor teksta i glazbe. U snimanju su sudjelovali vrhunski hrvatski glazbenici, a aranžerski ju je zaokružio Tomislav Pehar.

- Rođen u kamenoj kući ribara i težaka život glavnog lika ove priče je bio ispunjen svakidašnjim obavezama u polju i na moru. Uvijek nasmijan, srdačan i spreman za pomoći svima živio je mirnim i naizgled lijepim životom. Vrsni ribar i poznavatelj najboljih "pošta" za ribu je uvijek darivao prijatelje sa vrsnim primjercima oborite ribe. Provodeći besane noći na moru mislio je da za ljubav uvijek ima vremena a kako su godine prolazile samoća je postajala sve veći teret. Naposljetku samoća je ipak uzela danak i nakon dvodnevne potrage 12. veljače 2003 godine u 8 sati ujutro, 16 nautičkih milja od kopna je pronađen njegov prazan drveni kaić. Njegova kamena kuća i pusta polja su još uvijek svjedok njegove tužne priče, navodi Duje uz objavljen spot.

Glavnu ulogu u spotu odradio je još jedan klapski pjevač i član Bleka&konja Edi Nadarević.


View on YouTube

PRIKAŽI KOMENTARE (4)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA