SELECT id FROM gallery_clicks WHERE datum = 1711666800 AND gallery_id = 10889File './rossmcdb/gallery_clicks.MYD' not found (Errcode: 30)INSERT INTO gallery_clicks ( `datum`, `gallery_id`, `value`, `stats` ) VALUES ( 1711666800, '10889', 1, 1 ) File './rossmcdb/gallery_clicks.MYD' not found (Errcode: 30) Dukić: 35 tisuća kuna za treće i svako sljedeće dijete - Vijest - 057info - Zadar

Zadar

PREDSTAVLJANJE PROGRAMA HDZ-A ZA LOKALNE IZBORE

Dukić: 35 tisuća kuna za treće i svako sljedeće dijete

Naredni mandat trebale bi obilježiti "zelene investicije", pa će se uz Aglomeraciju, kojom 3.500 crnih jama odlazi u povijest, raditi na uređenju parkova i ozelenjavanju vrtića

Kandidat HDZ-a i koalicijskih partnera za gradonačelnika Zadra Branko Dukić najavio je na predstavljanju programa za lokalne izbore provođenje novih projekata, uređenje grada s naglaskom na više zelenila i parkirnih mjesta, te kao posebnu novost izdvajanje 35 tisuća kuna za svako treće i sljedeće rođeno dijete.

- Pred građane izlazimo s ozbiljnim programom i u formi koja će biti lako shvatljiva i kroz koju će nas građani lako ocijeniti za četiri godine. Preko 100 milijuna kuna uloženo je u zdravstvenu skrb u posljednje četiri godine, kako bi bolnica došla na razinu poput KBC-a. To što ćemo dobiti linearni akcelerator je jedna od najvažnijih stvari mog političkog djelovanja, rekao je Dukić.

Podsjetio je kako je iz fondova EU u četiri godine uloženo 1,6 milijardi kuna kroz 276 projekata. Mandat je krenuo poplavom i završio u epidemiji, ali nikad nije bilo toliko ulaganja, istaknuo je.

- U proračunu je najviše raslo izdvajanje za predškolski odgoj. Smanjena je cijena vrtića, podignuta je razina programa i omogućeno roditeljima da mogu smjenski koristiti vrtiće. Trebamo još mjesta za predškolce - Višnjik, Pčelica i Diklo riješit će taj problem, ali planiramo i nove. Planiraju se novi POS-ovi stanovi, ali prvi put i stanovi za najam i zemljišta za gradnju kuća. Cijene nekretnina u Zadru su prevelike, obitelji koje nisu kreditno sposobne ne mogu to riješiti same, zato su tu grad i država da im pomognu. Novost koju uvodimo je 35 tisuća kuna za treće i svako sljedeće dijete. Ne mislim da se ljudi zbog toga odlučuju imati djece, ali bit će im značajna pomoć, rekao je Dukić.

Naredni mandat trebale bi obilježiti "zelene investicije", pa će se uz Aglomeraciju, kojom 3.500 crnih jama odlazi u povijest, raditi na uređenju parkova i ozelenjavanju vrtića. Prema novom prostornom planu investitori će morati imati 30 posto zelene površine na čestici umjesto dosadašnjih 20, a ona će morati biti kompaktna, a ne uz samu cestu. Najavljeno je i zatvaranje odlagalište otpada Diklo sljedeće godine, kao i projekt velike garaže na Ravnicama.

- Prošlih godina uredio se centar grada, daleko smo odmakli s uređenjem plaža. Želimo da grad bude što ugodniji našim ljudima, sa sadržajima koji se koriste bez naplate. Čeka nas uređenje rive, koncertna dvorana, uređenje plaže Kolovare. Ono što želim je da Zadar ostane digitalni lider među hrvatskim gradovima, čemu će pridonijeti nova smart city rješenja i digitalni prometni sustav, poručio je Dukić.

 

HDZ na Muraju
Foto: 057info (Krešimir Sorić)
PRIKAŽI KOMENTARE (120)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA