Zadar

SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA U NOVOM KAMPUSU

Dukić: Ako Peronji padne novi natječaj za pročišćivač, past će i on

- Ako direktoru opet padne natječaj, past će i on, poručio je Dukić, ne komentirajući previše kriterije za Peronjino članstvo u Turističkom vijeću.

Vijećnik Akcije mladih Kristijan Kotlar na današnjem je Aktualnom satu Gradskog vijeća pitao gradonačelnika Branka Dukića po kojim je kriterijima direktor Odvodnje Grgo Peronja izabran u Turističko vijeće kao predstavnik malih iznajmljivača. Predložio je da se on u vijeće imenuje kao predstavnik hotelijera, budući da pročišćivač na Smiljevcu tamošnji žitelji odmilja zove "Hotel Kalafonja".

- Nerješavanjem problema neugodnih mirisa na širem području Hotela Kalafonje ili pročišćivača, mještanima Ričina i Smiljevca je osim osjećaja srama koji imaju kada im dođu gosti u posjet umanjena vrijednosti nekretnina koje posjeduju. Osim stambenih prostora, i tamo ljudi imaju neke poslovne prostore u kojima obavljaju ugostiteljsku djelatnost, iznajmljuju apartmane itd. Nažalost, mještani Ričine i Smiljevca nisu u ravnopravnom položaju sa mještanima Relje, Poluotoka, Arbanasa, Dikla, Puntamike i ostalih zadarskih kvartova, a na jednak način moraju plaćati komunalnu naknadu ili naknadu za uređenje voda u sklopu računa za vodu. Istina da nažalost, smrdi i na Relji i na Poluotoku, smrad s deponija na Diklu je općepoznata stvar, ali kako se smrad pročišćivača kod Gradskog Groblja ipak nalazi na 1. mjestu top ljestvice najsmrdljivijih mjesta u Gradu Zadru, predlažem da se sve mještane Ričina i Smiljevca koji su prvi na udaru, oslobodi plaćanja komunalne naknade ili da im se umanji dio računa za vodu koji se odnosi na otpadne vode do rješenja ovog problema, rekao je Kotlar na sjednici koja se, uz tehničke poteškoće sa zvukom, održava na Novom kampusu.

Gradonačelnik je rekao da je upoznat s problemom oko pročišćivača te natječajem koji je odgođen zbog nekih pogrešaka, ali i da vjeruje kako će to skorašnjom nadogradnjom uređaja biti riješeno.

- Sam direktor zna da ako mu opet padne natječaj, past će i on, poručio je Dukić, ne komentirajući previše kriterije za Peronjino članstvo u Turističkom vijeću.

PRIKAŽI KOMENTARE (4)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA