Zadar

PRVA KADROVSKA PROMJENA U MANDATU GRADONAČELNIKA

Dukić mijenja direktora Čistoće u potrazi za svježom krvi

Povodom jučerašnje odluke skupštine Čistoće na kojoj direkor Dragan Maračić nije dobio novi mandat od četiri godine, nego mu je postojeći produžen na tri mjeseca, gradonačelnik Branko Dukić je izjavio kako je to dogovoreno s aktualnim direktorom.

Povodom jučerašnje odluke skupštine Čistoće, na kojoj direktor Dragan Maračić nije dobio drugi mandat od četiri godine, nego mu je postojeći produžen na tri mjeseca, gradonačelnik Branko Dukić je na naš upit danas rekao kako je to dogovoreno s aktualnim direktorom.

Nije baš znao objasniti zašto tri mjeseca i je li to radi poslovanja, ali je Dukić jasno rekao da žele mijenjati direktore komunalnih poduzeća kako bi došlo do svježe krvi, a ne da se usidre na tim foteljama. To znači da Maračić više neće biti direktor Čistoće nakon što odradi turističku sezonu u kojoj je on odgovorna osoba za čistoću grada.

Maračić će biti prvi direktor komunalnih poduzeća kojeg će politički zamijeniti. Iako je to želio od samog početka mandata, u posljednjoj godini Dukić je za sad uspio kod direktora Čistoće. Za smjenu direktora Nasada koja je bila najavljena prije korona epidemije, Dukić je rekao polako. Njegov zamjenik Ante Babić u čijem resoru su trgovačka poduzeća, za sporni sastanak u Uredu gradonačelnika, tada je rekao kako nije istina da se razgovoralo o smjeni direktora. Razgovaralo se o lošem poslovanju Nasada i o tome kako ga poboljšati s ovim ili nekim drugim direktorom, izjavio nam je u telefonskom razgovoru Babić. Radi novinarske vjerodostojnosti, pitali smo ga  je li rekao to što je rekao. Dogradonačelnik nije potvrdio, a niti negirao.

Direktor Čistoće pozitivno posluje, ali to nije razlog zbog čega Maračić više neće biti odgovorna osoba te firme koja ima 70 milijuna kuna prihoda. 

Početkom svibnja, direktoru Vodovoda, Tomislavu Mateku dat je treći mandat. Novi mandat potvrđen je još nekim dugovječnim direktorima. Svježe krvi o kojoj je govorio Dukić, nema na vidiku u komunalnim poduzećima Grada Zadra čije se dobiti od prošle godine Grad odriče kako bi oni lakše poslovali u ovoj kriznoj godini.

PRIKAŽI KOMENTARE (29)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA