Sport

NA VIŠNJIKU TENISKI REPREZENTATIVCI I ZADARSKA MLADOST

Dukić obišao teniski kompleks: Primjer smo drugim gradovima u Hrvatskoj

Za vjerovati je kako će, osim zelenila, teniskim terenima u budućnosti, kad se iznađe sredstava, biti pridružena barem jedna tribinica

Športski centar Višnjik dva će tjedna biti domaćin hrvatskim teniskim reprezentativcima, a njihov boravak bio je prilika da zadarski gradonačelnik obiđe terene te se susretne s Bornom Ćorićem i njegovim kolegama po reketu. Iako je okoliš još neuređen, pa nema očekivanog zelenila, pogled na terene je impresivan

- Ovaj objekt dio je promišljenog obogaćivanja Višnjika nizom različitih i kvalitetnih sadržaja. Ja i moji prethodnici godinama radimo na podizanju ponude i standarda, pa smo danas dobili jedan centar koji okuplja puno građana, posebice najmlađih. Kada vidimo ovoliko teniske mladosti na terenima, nema sumnje da ćemo u budućnosti imati još teniskih reprezentativaca, rekao je Dukić, dodajući kako je sportski centar primjer mnogima drugima u Hrvatskoj.

S Ćorićem se prisjetio polufinala Davis cupa 2018. godine, kada je tenisače bodrio na tribinama. Za vjerovati je kako će, osim zelenila, teniskim terenima u budućnosti, kad se iznađe sredstava, biti pridružena barem jedna tribinica s dodatnim sadržajem koji bi omogućio kvalitetniju pripremu tenisača.

Borna je svoje pozitivne dojmove također podijelio s novinarima, nakon čega su ga okupirali mladi tenisači iz TK Zadar 08, tražeći od njega potpis i zajedničku fotografiju.

- Veseli me kada vidim ovoliko djece na terenima, ako sam osobno samo jedan posto pridonio sretan sam, rekao je Ćorić.

Direktor ŠC-a Višnjik Denis Karlović zahvalio je Gradu Zadru na potpori razvoju centra i jamstvu da budući projekti neće stati. Planova je još uvijek puno i čim se iznađu sredstva bit će novih sadržaja. Za sada je prva stavka zamjena travnjaka na nogometnom igralištu, kojega koristi 900 mladih nogometaša.

Gradonačelnik obišao dovršene teniske terene na Višnjiku
Foto: 057info (Krešimir Sorić)
PRIKAŽI KOMENTARE (4)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA