Zadar

OTVOREN SPORTSKI VRTIĆ NA VIŠNJIKU

Dukić pozvao Zadrane da rade djecu: bit će za svih mjesta u vrtićima!

Znamo da nisu svi obuhvaćeni, ali svake godine radimo i nadam se da ćemo za nekoliko godina premašiti potrebne kapacitete, rekao je Dukić

Na Višnjiku je danas svečano otvoren sportski vrtić Višnjik II, koji će djelovati u okviru gradskog vrtića Radost. Djecu koja su već jučer došla u novouređene prostorije jutros su posjetili gradonačelnik Branko Dukić, zamjenica Jagoda Surać, državna tajnica Marija Pletikosa, ali i nova ravnateljica DV Radost Larisa Pavlović Petani. Njoj je pripalo zadovoljstvo da u mandat krene s jednim ovakvim radosnim događajem.

- Otvaranje novog vrtića najsretniji je događaj svima koji se bave ovim poslom. Dobili smo jedan prekrasan prostor, uređen u skladu s potrebama djece, s dvije sobe, dnevnim boravkom, dvoranom ali i velikim igralištem u sklopu Višnjika, što će nam omogućiti kvalitetno provođenje sportskog programa, rekla je Pavlović Petani.

Odgojitelji su se prošlih godina dodatno educirali za program ranog učenja engleskog jezika, Montessori, kineziološke aktivnosti i slično.

- Želim svoj djeci istraživanje, stjecanje iskustva i učenje kroz igru i zabavu, a našim djelatnicima uspješnu i kvalitetnu suradnju.

Pročelnik Upravnog odjela za odgoj i školstvo Joso Nekić najavio je dodatno povećanje kapaciteta, prvo završetkom Centra Mocire, zatim uređenjem novih prostorija u postojećem objektu Višnjik 1, gradnju novog vrtića na mjestu nekadašnje Pčelice nakon odlaska djece u Mocire, s dvostrukim kapacitetom... I gradonačelnik Dukić obećao je daljnje širenje mreže vrtića.

- Dolazim iz miljea gdje se počinje stvarati život i kao gradonačelnik moram skrbiti ne samo o djeci, nego i o cijelom njihovom razvojnom putu, školovanju, zapošljvanju, stanovanju... Intenzivno radimo na svemu, otvorili smo radove na Centru za mlade, dižemo Studentski dom, skrbimo za djecu u vrtićima. Znamo da nisu svi obuhvaćeni, ali svake godine radimo i nadam se da ćemo za nekoliko godina premašiti potrebne kapacitete. Poručujem roditeljima da će mjesta u vrtićima biti, pozivam ih da rade što više djece, jer će to značiti da ovaj grad raste i da ima budućnost, rekao je gradonačelnik Dukić.

Državna tajnica Pletikosa rekla je kako je Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku do sada uložilo značajna sredstva u uređenje dječjeg igrališta na Višnjiku, građevinske radove u dječjim vrtićima Grigor Vitez, Bokanjac i Jazine, a na razini cijele županije u 28 vrtića ulaže se oko 9 milijuna kuna.

Vrtić na Višnjiku polaze dvije jasličke skupine s ukupno 40 djece. Pravo upisa dobili su prvi s liste čekanja na rang listi za upis prošle jeseni.

PRIKAŽI KOMENTARE (28)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA