SELECT id FROM gallery_clicks WHERE datum = 1713477600 AND gallery_id = 10899File './rossmcdb/gallery_clicks.MYD' not found (Errcode: 30)INSERT INTO gallery_clicks ( `datum`, `gallery_id`, `value`, `stats` ) VALUES ( 1713477600, '10899', 1, 1 ) File './rossmcdb/gallery_clicks.MYD' not found (Errcode: 30) Dukić u Mocirama: Ovo je iznad kampanje i svakog od nas pojedinačno - Vijest - 057info - Zadar

Zadar

NAJAVLJENO DUGO ČEKANO OTVARANJE CENTRA

Dukić u Mocirama: Ovo je iznad kampanje i svakog od nas pojedinačno

Iako se s gradnjom, dogradnjom i opremanjem oba dijela krenulo istovremeno, dio za Laticu koji je pokrivao Grad Zadar je pred useljenjem, dok je dio u koji će se smjestiti OŠ Voštarnica, ali i potpuno nove službe koje će brinuti za djecu s poteškoćama u razvoju i odrasle, još uvijek neopremljen

U povodu završetka opremanja i skorog preseljenja dječjeg vrtića „Latica" i osnovne škole „Voštarnica" u Centar za odgoj, obrazovanje, rehabilitaciju i smještaj osoba s posebnim potrebama Mocire, danas su u obilasku Centra bili gradonačelnik Branko Dukić i državna tajnica Marija Pletikosa. Iako je vrijeme predizborne kampanje Dukić je odmah u početku želio razdvojiti ta dva događaja, istaknuvši kako bi volio da je ovaj događaj bio mjesec dana ranije ili nakon izbora. Ali..

- Ovo je iznad svega i svakog od nas pojedinačno.Ovdje sam danas kao gradonačelnik, uz državnu tajnicu, ravnateljice škole Voštarnica i vrtića Latica, a i svoje suradnike koji su podnijeli najveći teret na ovom projektu. Oni su sigurno uz djelatnike, djecu i njihove roditelje najzadovoljniji onime što ćemo danas vidjeti. Pred ljeto 2019. godine potpisan je Sporazum o radovima na rekonstrukciji i dogradnji Centra. I tada sam rekao kako su Mocire naša glavna preokupacija od kad sam stupio na ovu dužnost. Ne Mocire, nego djeca bilo tu, bilo na Novom Bokanjcu koji smo obišli utorak. S današnjim danim konačno nam je svima pao kamen sa srca! Ja sam danas sretan Zadranin, rekao je Dukić. Useljenjem vrtića Latica u ove prostore, rekao je, krećemo se s rekonstrukcijom vrtića Pčelica, a projekti su spremni i za novi vrtić na Višnjiku, Crvenim kućama i Diklu.

Iako se s gradnjom, dogradnjom i opremanjem oba dijela krenulo istovremeno, dio za Laticu koji je pokrivao Grad Zadar je pred useljenjem, dok je dio u koji će se smjestiti OŠ Voštarnica, ali i potpuno nove službe koje će brinuti za djecu s poteškoćama u razvoju i odrasle, još uvijek neopremljen zbog postupka javne nabave. On bi kroz ljeto trebao biti okončan, pa bi i tu korisnici mogli ući u travnju, najavila je Pletikosa.

- U tom dijelu, na oko 3.500 četvornih metara, bit će centar za pružanje usluga u zajednici, s puno projekata i programa. Riječ je o modernoj ustanovi koja će prikupiti iskustva svih drugih sličnih ustanova u Hrvatskoj, rekla je Pletikosa, dok je ravnateljica Voštarnice Irena Dukić pojasnila o kojim se sve sadržajima radi.

- U svom ovom zlu koje je trajalo 19 godina ima i nešto dobroga, a to je da smo mi zahvaljujući novim spoznajama uredili prostor prema najsuvremenijim dostignućima ove skrbi. Dobili smo oruđe, opremljen prostor, ali i "oružje" - ABA metodu, za koju je educirano 17 djelatnika, a omogućuje individualni i najefikasniji rad s korisnicima, kako bi bili spremni za kasniji život, rekla je Dukić.

Ravnateljica Vesna Penjalov provela je uzvanike kroz nove opremljene prostorije, koje su opremljene različitim pomagalima, interaktivnim ekranima, spravama, za uspješan rad s djecom s višestrukim teškoćama, s poremećajima iz spektra autizma itd. Veliki je iskorak formiranje inkluzivnih vrtićkih skupina, u kojemu će takva djeca biti zajedno s djecom normalnog razvoja.

Uz košarkašku dvoranu, vanjsko igralište, prostorije sa spravama, restoran i sl. korisnicima će na raspolaganju biti i 12 apartmana za maksimalno 48 korisnika, koji će u Centru moći boraviti u cjelodnevnoj ili poludnevnoj skrbi.

Dukić obišao Mocire uoči useljenja
Foto: 057info (Saša Čuka)
PRIKAŽI KOMENTARE (22)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA