Zadar

ISPADANJE IZ INVESTICIJE

Crkva će Gradu vratiti svaku lipu, ali ne zna se koliko?!

Da sam ja došla kod vas i rekla da imam želju s poslovnim partnerima izgraditi starački dom, i da od vas tražim da mi date građevinsko zemljište

"Da sam ja došla kod Vas i rekla da imam želju izgraditi starački dom, a od Vas tražim da mi date građevinsko zemljište, ishodite projektnu dokumentaciju i građevinsku dozvolu, te dignete kredit, pa ću ja nakon toga nastaviti voditi dom, a kredit vratiti kad uzmognem, Vi biste rekli: Što je Vama ženo, niste normalni?!", primjer je kojeg je SDP-ova vijećnica Irena Dragić navela kako bi opisala situaciju s gradnjom osnovne škole u Ulici Franje Fanceva.

Podsjetimo, Grad Zadar ispao je iz te investicije jer je Vatikan želio da Zadarska nadbiskupija bude jedini osnivač katoličke škole. No, do tada je na gradskom zemljištu već počela gradnja, a Grad je podigao kredit od 25 milijuna kako bi financirao pola iznosa investicije.

- Je li Grad dovršio svoj dio posla prije nego što je izigran od strane Nadbiskupije? Kolika je točno vrijednost građevinskog zemljišta, vrijednost projektne dokumentacije i ostalih radova? Hoćete li biti uključeni u dinamiku i nastavak radova ili Vas više nitko ništa neće pitati nakon što je Grad uložio milijune? Ovo je nezapamćen i nevjerojatan model poslovne i financijske suradnje koji će mladi ljudi u budućnosti zvati Dukićev model, istaknuo je Dragić.

Gradonačelnik pak smatra kako je guranje iz investicije Gradu "baš dobro došlo".

- Zato što ćemo taj novac, koji će oni vratiti u 10 godina, nebitno, proslijediti za gradnju nove škole, pa ćemo umjesto jedne imati dvije škole. Već pola škole je gotovo, vjerujem da će sljedeće godine doći novi učenici. Ne vidim problem, već samo poboljšanje obrazovnog sustava, dobrobit kao i to da će na Crvenim kućama ubrzo izrasti još jedna škola. Okolnosti smo iskoristili na najbolji način, poručio je Dukić, ignorirajući pitanje o konkretnim iznosima kojih smo i mi ranije tražili.

No, Dragić nije odustala tražeći da joj se odgovor dostavi pismenim putem.

- Ovdje vidimo kako gradonačelnik vjeruje da će djeca u školu i da će Nadbiskupija u 10 godina vratiti novac. Kad si dao novac, moraš znati, a ne vjerovati!

Dukić je nastavio uvjeravati kako gradska uprava neće ništa izgubiti.

- Oni će praktički platiti sve što se projektiralo i što je napravljeno po tom projektu, do zadnje lipe. Zemljište, naravno, nismo dali, ono nije prodano, istaknuo je Dukić.

 

PRIKAŽI KOMENTARE (4)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA