Zadar

REKORDNI PETAK 13. S UPLOVLJAVANJEM STOTOG BRODA

Dva kruzera s pet tisuća putnika u Gaženici - blokada prometa u Gradu

Petak 13 danas će u Zadru obilježiti kruzerski boom ali i blokada prometa do koje je došlo kod Lančanih vrata.

ZADAR- Petak 13. danas će u Zadru obilježiti kruzerski boom, ali i blokada prometa do koje je došlo kod Lančanih vrata.

U Gaženicu su jutros rano uplovili dva kruzera sa skoro pet tisuća putnika. Radi se o Aidi blue koja uplovljava svakog petka. Danas su dovezli u Zadar 2334 putnika, te Mein Schiff 6 sa 2600 putnika.

Servis za Aidu ima Jadroagenta dok za Mein Schiff "režiju" potpisuje Zara agent. Od Marka Odvitovića iz te agencije doznajemo kako je to četvrto uplovljavanje ovog kruzera njemačke kompanije u Zadru. Na brodu su uglavnom Nijemci i to starije životne dobi. Zbog toga većina njih odlučuje se za izlet u Zadar koji je povezan s OPG-ovim u zaleđu te im je u zadarskom paketu i Solana Nin. Manji dio njih odlazi na izlete za Šibenik i Split, a najveća atrakcija su NP Slapovi Krke, navodi Odvitović. Za sve to ima dovoljno vremena jer brod Mein Schiff 6 uplovio je u Zadar prije 7 sati. Isplovljanje je u zalazak sunca u 19 sati, što je za njih, ističe Odvitović, nezaboravan doživljaj.

No, u gradskoj jezgri je zbog navale tolikog broja putnika danas bila blokada jer je 50 turističkih autobusa bilo u razvozu putnika od Gaženice do Zadra. Kada se k tome dodaju i taksisti, oni koji imaju koncesiju Lučke uprave Zadar i oni koji nastoje ugrabiti dio tog kolača, onda je zadarska slika današnjeg petka zaokružena.

Lučka uprava Zadar evidentirala je kako je to stoto uplovljavanje brodova za kružna putovanja koja uz Gaženicu pristaju i dalje u Gradskoj luci. Do kraja ove godine očekuje se uplovljavanje još 43 broda na kružnim putovanjima. Kruzer Amera će u Gaženicu uploviti 9. studenog a do kraja godine u Gradsku luku će stizati stalni gosti Artemida i Antena - mali brodovi koji zimuju po dalmatinskim gradovima.

PRIKAŽI KOMENTARE (10)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA