Biznis

NISU UPLATILI IZNOS KOJI SU PONUDILI

Dva najbolja ponuđača odustala od kupnje Zadarkomercove zgrade, dobio ju treći

Dva najbolja ponuđača nisu u propisanom roku uplatila ponuđeni iznos

U neobičnoj situaciji našao se Trgovački sud u Zadru kada je ovih dana krenuo provesti javnu dražbu za prodaju prijemne zgrade, autopraonice i dvorišta nekadašnjeg Zadarkomerca, koja se provodi u okviru dugotrajnog stečajnog postupka nad tvrtkom Ante Jurjevića.

Nakon što su ponude otvorene, sud je nekretninu površine od oko 600 kvadrata dosudio Deanu Leonardu Mikuliću, koji je za nju ponudio 814.140,75 kuna. Međutim, on nije u roku od 30 dana platio razliku između ponuđene cijene i uplaćene jamčevine od 794.440,75 kuna, pa je nekretnina na adresi Nikole Jurišića dosuđena drugom najboljem ponuđaču, tvrtki Zara public u vlasništvu Nevena Jurjevića.

Kada je trebalo uplatiti ponuđeni iznos i Zara public je odustala jer se ispostavilo da zgrada nije legalizirana, pa je sud odabrao  "treću najbolju ponudu" Marka Kolanovića, koji sada ima rok od 30 dana za uplatu oko 720 tisuća kuna. Hoće li on prihvatiti kupnju s obzirom na okolnosti upitno je.

Nakon što kupac položi kupovninu i rješenje o dosudi postane pravomoćno, sud će odrediti i brisanje razlučnih prava iz zemljišnih knjiga.

 

PRIKAŽI KOMENTARE (1)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA