Zadar

KAZNENE PRIJAVE

Dva nova slučaja krađe opreme za brod, kao i novca

U vremenu od kraja prosinca prošle godine do 21. svibnja u Dragama, nepoznati počinitelj je provalio u dva broda u vlasništvu 53- i 54-godišnjeg austrijskog državljanina

U vremenu od kraja prosinca prošle godine do 21. svibnja u Dragama, nepoznati počinitelj je provalio u dva broda u vlasništvu 53- i 54-godišnjeg austrijskog državljanina, odakle je otuđio brodske propele, dva vanbrodske motora i drugu opremu. Materijalna šteta će biti naknadno utvrđena, a protiv nepoznatog počinitelja je državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava zbog teške krađe.

Slična krađa dogodila se u vremenu od 19. do 21. svibnja u Ljubačkim Stanovima, nepoznati počinitelj je s brodice 72-godišnjeg vlasnika otuđio vanbrodski motor. Materijalna šteta iznosi šest tisuća kuna, a protiv nepoznatog počinitelja je državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava zbog krađe

U srijedu poslijepodne u Sv. Filip i Jakovu, nepoznati počinitelj je iz kuće 63-godišnjakinje otuđio novac. Materijalna šteta iznosi preko pet tisuća kuna. 

U vremenu od 18. do 21. svibnja u Nadinu, nepoznati počinitelj je iz kuće 73-godišnje vlasnice otuđio novac. Materijalna šteta iznosi preko pet tisuća kuna.

- Upozoravamo građane pogotovo starije životne dobi na povećan opre. Zaključavajte kuće i ne nasjedajte na ponude nepoznatih osoba koje se lažno predstavljaju kao službene osobe ili prodavači te na taj način ulaze u stanove ili kuće te svoj boravak koriste za izvršenje krađa, poručili su iz PU zadarske.

PRIKAŽI KOMENTARE (0)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA