Zadar

DODIJELJENA BESPOVRATNA SREDSTVA

Dvadeset žena brinut će o 150 starijih osoba u Gračacu

Projekt će rezultirati višestrukim koristima za zajednicu od kojih su najznačajnije međugeneracijska solidarnost, socijalna uključenost, smanjenje rizika od siromaštva i povećanje kvalitete života u Općini Gračac

Načelnica Općine Gračac Nataša Turbić potpisala je jučer u Zagrebu Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za poziv "Zaželi - program zapošljavanja žena". Ugovore su korisnicima uručili Majda Burić, državna tajnica u Ministarstvu rada i mirovinskog sustava i Ante Lončar, ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

Projekt „Zaželi - Pružamo pomoć, primamo pomoć!" fokusiran je na zapošljavanje žena pripadnica ciljanih skupina iz Općine Gračac, njihovo obrazovanje i olakšavanje pristupa tržištu rada. Budući da će žene zaposlene na ovom projektu u okviru radnih zadataka biti usmjerene na skrb o starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju, projekt će rezultirati višestrukim koristima za zajednicu od kojih su najznačajnije međugeneracijska solidarnost, socijalna uključenost, smanjenje rizika od siromaštva i povećanje kvalitete života u Općini Gračac.

Planirano je zapošljavanje ukupno 20 žena sa područja Općine Gračac u svrhu pružanja pomoći za 150 korisnika.

Projekt previđa i zapošljavanje jednog djelatnika na 30 mjeseci, koji će adekvatnim mjerama pratiti uključenje žena pripadnica ciljanih skupina u projekt, uključenost u aktivnosti obrazovanja i osposobljavanja te njihov rad na terenu.

 

PRIKAŽI KOMENTARE (0)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA