Zadar

PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV DVOJICE OKRIVLJENIKA

U kući u Zadru pronašli drogu, tablete i zarađeni novac

Prvookrivljenik je ostvario protupravnu imovinsku korist u iznosu od 32.100 kuna i 2.060 eura, a u svojoj obiteljskoj kući u Zadru radi daljnje prodaje držao je 48,1 gram heroina, devet tableta lijeka Subotex te četiri tablete lijeka Suboxone

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru podiglo je pred Općinskim sudom u Zadru optužnicu protiv dvojice hrvatskih državljana (obojica 1981. godište) zbog počinjenja kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

Prvookrivljenika se tereti da je od 1. do 29. studenog 2019. u Zadru, protivno odredbi čl. 3. st. 1. Zakona o suzbijanju zloporabe droga, u namjeri da se nepripadno materijalno okoristi daljnjom prodajom, nabavio neutvrđenu veću količinu heroina, kojeg je u navedenom razdoblju prodavao većem broju osoba po cijeni od 400 kuna za jedan gram. Tereti ga se da je na taj način ostvario protupravnu imovinsku korist u iznosu od 32.100 kuna i 2.060 eura, kao i da je u svojoj obiteljskoj kući u Zadru radi daljnje prodaje držao 48,1 gram heroina, devet tableta lijeka Subotex te četiri tablete lijeka Suboxone, a ta se droga i tablete nalaze na Popisu droga, psihotropnih tvari i biljaka iz kojih se može dobiti droga.

Drugookrivljenika se tereti da je 29. studenog 2019. u obiteljskoj kući u Zadru, protivno odredbi čl. 3. st. 1. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, u namjeri da se nepripadno materijalno okoristi, daljnjom prodajom droge držao 17,3 grama heroina.
U optužnici je predloženo da se protiv obojice okrivljenika produlji istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela

PRIKAŽI KOMENTARE (8)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA