Biznis

DIREKTOR GRADSKOG PRIJEVOZNIKA PREPUŠTA SLUČAJEVE

Edvin Šimunov zbog povećanih obveza u Liburniji odustao od dužnosti stečajnog upravitelja

Jedan od prvih postupaka koje je Trgovački sud u Zadru prepustio drugom stečajnom upravitelju je onaj nad dužnikom Dimo d.o.o., gdje će Šimunovljev nasljednik biti Željko Vrkić

Jedan od najpoznatijih zadarskih stečajnih upravitelja, direktor Liburnije Edvin Šimunov, više neće voditi stečajne postupke nad dužnicima. Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković prihvatio je njegov zahtjev za razrješenjem te će postupke koje je do sada vodio preuzeti drugi stečajni upravitelji.

- U posljednje vrijeme zbog situacije s koronavirusom bio je potreban puni angažman u Liburniji, pa sam procijenio da je ovo najbolje rješenje, rekao nam je jutros Šimunov.

Jedan od prvih postupaka koje je Trgovački sud u Zadru prepustio drugom stečajnom upravitelju je onaj nad dužnikom Dimo d.o.o., gdje će Šimunovljev nasljednik biti Željko Vrkić. U odluci se navodi kako je rješenjem Ministarstva pravosuđa i uprave od 14. listopada 2020. Šimunov brisan s liste A stečajnih upravitelja, primjenom odredbe čl. 83. stavak 1. u svezi s čl. 81. stavak 1. Stečajnog zakona.

- Ja sam već tri godine u mirovanju i u tom vremenu nisam zaduživao nove postupke te sam uglavnom bio upravitelj stečajne mase. Što se tiče samog obnašanja dužnosti stečajnog upravitelja, kroz taj posao ostao sam u dodiru sa strukom i mogu reći da je to bilo jedno dobro iskustvo, da Zakon o stečajevima dobro funkcionira, a jedina zamjerka su česte izmjene novela, koje nisu donijela posebna poboljšanja. Moram reći da se u javnosti malo i mistificira taj posao, spominju se enormne zarade, no to su rijetke situacije, a puno su češće one da se dosta radi bez neke značajnije koristi, kaže Šimunov.

PRIKAŽI KOMENTARE (6)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA