Zadar

CIVILNI STOŽER

Epidemiološke mjere za Zadar produžene do 2. svibnja

Na snazi ostaju mjere obveznog korištenja maski za lice ili medicinskih maski na otvorenim prostorima s većim protokom ljudi

Epidemiološke mjere koje su do danas vrijedile za Zadarsku županiju, produljuju se do 2. svibnja 2021., izvijestili su iz Stožera civilne zaštite Zadarske županije. Jedina je promjena da se iz zabrane posjeta korisnicima ustanova socijalne skrbi izuzimaju domovi za djecu i mladež, dok ostaje zabrana posjeta štićenicima u domovima umirovljenika.

Na snazi ostaju mjere obveznog korištenja maski za lice ili medicinskih maski na otvorenim prostorima gdje se očekuje veći protok ljudi (tržnice, prostori oko trgovačkih centara, vjerski objekti i sl.), zabrana prodaje alkoholnih pića nakon 20 sati, posluživanje napitaka i jela samo na otvorenim terasama, ograničenje radnog vremena automat klubova itd.

Ostaju na snazi i preporuke o praćenju vjerskih obreda na otvorenom ili putem prijenosa te pojačanom nadzoru provođenja epidemioloških mjera, osobito pri javnim događanjima i okupljanjima. Nastava se u sljedećem tjednu održava prema C modelu za više razrede osnovnih škola i srednje škole, no velika je mogućnost da će se to produžiti i na prve tjedne svibnja.

PRIKAŽI KOMENTARE (26)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA