SELECT id FROM gallery_clicks WHERE datum = 1713996000 AND gallery_id = 9386File './rossmcdb/gallery_clicks.MYD' not found (Errcode: 30)INSERT INTO gallery_clicks ( `datum`, `gallery_id`, `value`, `stats` ) VALUES ( 1713996000, '9386', 1, 1 ) File './rossmcdb/gallery_clicks.MYD' not found (Errcode: 30) Fadić: Sretan sam što smo točka proslave suradnje s Kinom - Vijest - 057info - Zadar

Kultura

POTPISAN SPORAZUM

Fadić: Sretan sam što smo točka proslave suradnje s Kinom

Muzej antičkog stakla i Muzej kineske keramike u Jingdezhenu, odnosno njihovi ravnatelji dr.sc. Ivo Fadić i gosp. Zhao Gang danas su potpisali "Sporazum o suradnji i uspostavi prijateljskih odnosa".

Muzej antičkog stakla i Muzej kineske keramike u Jingdezhenu, odnosno njihovi ravnatelji dr.sc. Ivo Fadić i gosp. Zhao Gang danas su potpisali "Sporazum o suradnji i uspostavi prijateljskih odnosa". Tim su ugovorom oni postali "Prijateljski muzeji".

- Dogovori za ovu izložbu i suradnju traju već od veljače, dakle punih osam mjeseci. Iznimno nam je drago što je Muzej antičkog stakla izabran kao točka proslave Hrvatsko-kineske godine kulture i turizma. Zadrani imaju priliku vidjeti vrhunski kineski porculan u postavi od 60 raritetnih eksponata. Postava je gotovo spremna i izrazito se radujemo izložbi, naglasio je Fadić.

Već više od tisuću godina u Jingdezhenu proizvode se keramička remek-djela, a tamošnji porculan predstavlja ljepotu orijentalne estetike svijetu te ima važnu ulogu u promicanju napretka ljudske civilizacije. Ova izložba kulture kineskog porculana "Putovanje porculana Putom svile" u Zadru predstavlja mikrokozmos keramičke kulture Jingdezhena i priliku za doživljaj kineske civilizacije.

- Potpisivanje ovog ugovora o uspostavi prijateljstva dio je Hrvatsko-kineske godine kulture i turizma, omogućit će suradnju na brojnim područjima, projektima i istraživanjima, ali i poboljšanju kulturne komunikacije, naglasio je ravnatelj Muzeja kineske keramike koja se može pohvaliti velikom kolekcijom od čak 40 000 predmeta.

Tako će se u petak, 11. listopada u Maloj dvorani Muzeja antičkog stakla od 9 do 11 sati održati projekcija video materijala i druženje kustosa Muzeja kineske keramike s posjetiteljima, a od 13 do 14 sati predavanje ravnatelja Muzeja kineske keramike Zhao Ganga pod nazivom Razvoj i povijest keramike Jingdezhena (s prijevodom). Izložba se otvara u 19 sati u velikoj izložbenoj dvorani Muzeja i traje do 1. prosinca ove godine.

Sporazum o suradnji Muzeja antičkog stakla i Muzeja kineske keramike
Foto: 057info (Krešimir Sorić)
PRIKAŽI KOMENTARE (0)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA