Zadar

TURISTI U ŠOKU, OBRTNIK TVRDI DA JE PODVALA

Fantomski taksist opljačkao turiste - vožnju od aerodroma do Zadra platili 800 kuna

Nije prvi put da iznos računa za taksi vožnju od Zračne luke Zadar do Zadra zauzima naslovnice medija, no posljednji slučaj definitivno se može nazvati „rekorderom" u svojoj kategoriji.

Nije prvi put da iznos računa za taksi vožnju od Zračne luke Zadar do Zadra zauzima naslovnice medija, no posljednji slučaj definitivno se može nazvati „rekorderom" u svojoj kategoriji.

Za 13 kilometara od aerodroma u Zemuniku do apartmana u Ulici Ivana Gundulića britanski turisti platili su nevjerojatnih 793.50 kuna, odnosno preko 60 kuna po kilometru. Ušli su u srebrni mini kombi i iz njega izašli u šoku držeći paragon blok na kojem im je bio ispisan račun. Sve su ispričali vlasniku apartmana koji nam je prenio njihove dojmove kao i fotografiju računa.

- U nevjerici su, osjećaju se opljačkano, rekao nam je privatni iznajmljivač koji je i sam ostao šokiran iznosom računa.

Objašnjenje za nerealnu cijenu, zbog koje se zadarski gosti osjećaju prevarenim, zatražili smo od vlasnika taksi obrta čije se ime navodi na računu.

- Ovo je jeftina podvala, netko se predstavio kao naš taksist. Ovo nije prvi takav slučaj, događa se to i mojim kolegama. Naplate masnu svotu i onda dijele vizitike od drugih taksi poduzeća. Također, paragon blokovi ne koriste se već dvije godine, taksisti moraju izdavati račune putem fiskalnih blagajni. Mi vožnju od Zračne luke do Zadra naplaćujemo 500 kuna. Putnici znaju prigovarati zbog cijena, ali one su takve zbog naknada za parkiranje na aerodromu, rekao nam je vlasnik taksija koji nam kao dokaz poslao fotografiju računa kojeg izdaju njegovi taksisti, a koja se razlikuje od one koju su dobili britanski turisti. Oni, nažalost, od šoka nisu stigli zabilježiti registraciju vozila kako bi sa sigurnošću utvrdili tko je taj fantomski vozač koji je uslugu vožnje od aerodroma do Zadra naplatio gotovo 800 kuna. No kako doznajemo, riječ je o vozilu s tablicama iz Županje.

PRIKAŽI KOMENTARE (23)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA