Sport

GAZDA DOGUS GRUPE PONOVNO U ZADRU

Ferit Şahenk nije više nositelj košarkaškog turnira ali je vlasnik Fenerbahcea

Vlasnik i predsjednik turske Doğuş grupacije Ferit Şahenk i ove je godine došao na Zadar Dogus Basketball Tournament, koji od ove godine u svom nazivu nema Dogus kao glavnog sponzora zadarskog košarkaškog turnira.

ZADAR - Vlasnik i predsjednik turske Doğuş grupacije Ferit Şahenk i ove je godine došao na Zadar Dogus Basketball Tournament, koji od ove godine u svom nazivu nema Dogus kao glavnog sponzora zadarskog košarkaškog turnira.

Ali je zato istanbulski poznati košarkaški klub Fenerbahce dobio dodatak Dogus, nakon što je Ferit Şahenk postao vlasnik kluba. Fener je prvak Eurolige koji je, međutim, u prvoj utakmici izgubio tijesno nakon dva produžetka od njemačkog Bamberga.
Ferit Şahenk je pratio utakmicu na Višnjiku u društvu sa svojim regionalnim direktorom Burak Baykanom. Na utakmici je bio i Tomislav Ružić koji je veći dio svoje košarkaše karijere odigrao i završio u Turskoj.

 A tim povodom nije na odmet se prisjetiti kako je Dogus želio preuzeti KK Zadar, ali su odustali kada su shvatili da im se neće dati kontrola nad klubom i novcima koje su trebali u njih uložiti.

Ferit Şahenk, kao strastveni obožavatelj košarke i jedrenja, u Zadru je uložio u jedrenje - kao jedini pravi sponzori zlatnog olimpijskog dvojca Šime Fantele i Igora Marenića. On je kao kormilar na svom krstašu Nahita angažirao šibensko -zadarsku posadu jedriličara, predvođenu Šimom i Igorom, koja će ovu sezonu u natjecanju klase wally, vjerojatno završiti kao ukupni pobjednici. Vlasnik Dogus grupe postao i vlasnikom jedriličarskog kluba u Istanbulu.

 
Uz sve to, Ferit Şahenk je vlasnik vile na Trpimirovoj obali, u koju neće još službeno useliti, ali će u Zadru biti do kraja turnira.

Vlasnik Dogus grupe ima i impresivnu biografiju.


Şahenk je diplomirao na američkoj školi u Švicarskoj (TASIS), a 1989. godine drugu diplomu je stekao na Bostonu u Massachusettsu gdje je diplomirao marketing i ljudske resurse . Nakon diplome, Şahenk se vratio u Istanbul , gdje je njegov otac Ayhan Şahenk ( 1929.-2001.) poslao ga na pripravnika u Doğuş Garanti Bank . Nakon osam godina preselio se u holding, a od 1998. godine stekao je dva trgovačka lanca hrane i upravljao NTV-om financiranjem širenja prodajom dijela grupe Garanti Bank . Razumijevanje da je vrhunski talent bitno za vođenje raznolike skupine, on je također stvorio podjelu za zapošljavanje, Humanitas. Prihodi za 1999. na privatnoj tvrtki Doğuş Group ostvarili su 5,7 milijardi dolara. U svibnju 2000. osnovao je centralizirane operacije za back-office za Doğuşove banke i širio poslovanje kompaniju i na SAD.

 

PRIKAŽI KOMENTARE (3)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA