Zadar

MASLINAR GORAN MOROVIĆ U TURISTIČKOM BIZNISU

Forbes piše o otvaranju jedinstvenog hotela na Dugom otoku, projektirao ga Nikola Bašić

Ova organska farma s pet zvjezdica pridružit će se vodećim svjetskim hotelima, s jedinstvenim konceptom koji se temelji na kontinuiranom kontaktu s prirodom, riječi su kojima ih je Forbes opisao

Hotel "Villa Nai 3.3" u Žmanu na Dugom otoku otvara svoja vrata 28. svibnja, a njegovo otvorenje najavio je ovih dana i magazin Forbes, koji ga je proglasio jednom od devet novih adresa za ljeto koje je pred nama, javlja Poslovni.hr. Idejno je objekt osmislio akademik Nikola Bašić 2013.godine, a projektiran je na izohipsi, što mu donosi neočekivani geometrijski oblik.

Kako objašnjava Goran Morović koji uz proizvodnju ekološkog maslinovog ulja ovim otvorenjem ulazi i u turistički biznis, riječ je o objektu koji je okružen s tisuću maslina i stablima voća.

- Villa Nai 3.3 izuzetno je arhitektonsko i građevinsko postignuće, osmišljeno od strane akademika Nikole Bašića. Objekt je to koji se savršeno uklapa u krajobraz otoka i mikrolokaciju unutar maslinika. Pod istim krovom nalazi se osam smještajnih jedinica, kušaonica maslinovog ulja te mala uljara "zadužena" za preradu maslina iz vlastitog maslinika i mala trgovina za prodaju hrvatskih proizvoda, ističe Morović.

U izgradnji je korišten kamen iz iskopa za proizvodnju betona i kamena obloga, a od dodatnih sadržaja tu su vanjski preljevni bazen, unutrašnji bazen s wellness zonom (finska/aroma sauna, kutak za vježbanje), spa s tretmanima baziranim na proizvodima iz maslinika, cigar room, lobby bar, teniski teren.

- Smješten na slikovitom hrvatskom otoku Dugi otok hotel Nai 3.3 jedno je od najotmjenijih otvaranja luksuznih hotela u godini. Ova organska farma s pet zvjezdica pridružit će se vodećim svjetskim hotelima, s jedinstvenim konceptom koji se temelji na kontinuiranom kontaktu s prirodom, riječi su kojima ih je Forbes opisao.

Morović ističe kako su smještajne jedinice, ukupno pet deluxe soba i tri deluxe suita individualno uređene te svaka ima izlaz na terasu. Ističe kako je pozornost posvećena baš svakom detalju, od dizajna i kvalitete namještaja, posteljine, kada i walk-in tuševa do podnih te zidnih obloga, a ukupan smještajni kapacitet je 16 osoba.

Brending za Nai 3.3 povjerili su agenciji Bruketa&Žinić&Grey, a odabrano ime Nai znači snijeg na dalmatoromanskom, izumrlom jeziku toga kraja. Restoran Grotta 11.000 dobio je ime po pronalasku najstarijeg Dalmatinca pronađenog na Dugom otoku, starog 11.000 godina.

PRIKAŽI KOMENTARE (9)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA