SELECT id FROM gallery_clicks WHERE datum = 1714082400 AND gallery_id = 8838File './rossmcdb/gallery_clicks.MYD' not found (Errcode: 30)INSERT INTO gallery_clicks ( `datum`, `gallery_id`, `value`, `stats` ) VALUES ( 1714082400, '8838', 1, 1 ) File './rossmcdb/gallery_clicks.MYD' not found (Errcode: 30) FOTO: Dio Punte Bajlo poprima obrise uređene plaže - Vijest - 057info - Zadar

Zadar

RADNICI STIPČEVIĆA POSTAVILI ZID

FOTO: Dio Punte Bajlo poprima obrise uređene plaže

Komunalci brinu o plažama koje nisu dane na upravljanje i održavanje „Obali i lučicama", a u proračunu ove godine za to imaju 600 000 kuna, dvostruko više nego prošle godine. Većina od ovih sredstava otići će upravo na uređenje plaže uz Uvalu Bregdetti, a točan trošak radova znat će se nakon ispostave računa tvrtke Stipčević, ugovorenog izvođača za javne površine.

Sjeverna plaža na Punti Bajlo poprima obrise uređenog kupališta i šetnice. Na novom izgledu plaže u Arbanasima posljednjih 15-ak dana rade zaposlenici zadarske tvrtke Stipčević, ugovorenog gradskog izvođača za radove na javnim površinama.

Postavljen je zid koji će, prema projektu arhitektonskog studija Rene, odjeljivati šetnicu od prostora plaže i kupališta kako bi omogućili kupačima da na odvojenim površinama nađu minimum privatnosti. Na površini od 1628 m2 uredit će se dio za sjedenje, dohraniti šljunak i postaviti nove opločnice. Postojećem zelenilu bit će dodane žardinijere s tamarisima i grmolikim autohtonim biljkama. 

Plaža će biti spremna za novu turističku sezonu, rekao nam je Robertino Dujela, pročelnik Upravnog odjela za komunalne djelatnosti kojem je ove godine za brigu o plažama u gradskom proračunu osigurano 600 000 kuna, dvostruko više nego prošle godine. Većina od ovog iznosa ići će upravo na uređenje plaže uz Uvalu Bregdetti, a točan trošak radova znat će se nakon ispostave računa Stipčevića. 

Uređenje plaže na Punti Bajlo
Foto: 057info (Marko Dimić)
PRIKAŽI KOMENTARE (12)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA