Kultura

PROGRAM ZADARSKE DRAME PLUS KAO KRITIKA DRUŠTVU

FOTO: Drugi i drugačiji žele ostati i stvarati u svojoj domovini

Drama plus pokazala je danas zašto su „drugi & drugačiji"!

Udruga za kulturu i umjetnost Drama plus pokazala je danas zašto su „drugi i drugačiji"!

Umjesto klasične konferencije za medije, talentirani glumci kazališni su program najavili predstavom. Odnosno, isječcima nadolazećih predstava za kraj ove te sljedeću godinu. 

- Naš plan i predstave, glavni i sporedni likovi su drugi i drugačiji. Velik i zanimljiv program, zadali smo si puno posla, ali spremni smo za veliku scenu, poručio je Vinko Radovčić, umjetnički voditelj Drame plus.

Sezonu Drame plus na daskama HNK Zadar 17. prosinca otvara "Carevo novo ruho", Hansa Christiana Andersena. U programu za sljedeću godinu su: "Moj sin samo malo sporije hoda" Ivora Martinića (ožujak 2018.), "Snajper" Damira Karakaša (svbanj 2018.) i "Čudnovate zgode šegrta Hlapića" Ivane Brlić-Mažuranić (studeni 2018.).

Sve predstave sadrže svojevrsnu kritiku društvu u kojem živimo uz glasnu poruku "mi ne želimo otići iz Hrvatske, želimo ostati i stvarati u svojoj domovini".

- Kao režiser svih predstava, uvijek polazim od sebe. Na programu se radilo godinu dana, niti jedna predstava tu nije slučajno, poručio je Radovčić. 

Voditelj Drame plus najavio je i skoro otvaranje Zadarskog plesnog centra. 

- Kada to prilike dopuste, u potpunosti ćemo ga srediti te prezentirati. Mi već radimo u njemu, a uvijek imamo mjesta i za nove talente, istaknuo je Radovčić.

Da zadarski umjetnik zna što radi, dokazao je i nastup glumaca na predstavljanju u Kneževoj palači. 

- Napredujemo iz dana u dan i zabavljamo se, poručila je 15-godišnja Iva Prvić koja se za učlanjenje u Dramu plus odlučila nakon što je pogledala Ćelavu pjevačicu.

Mia Bojan koju ćemo gledati u ulozi trudnice u "Snajperu" u Dramu plus je dovela velika želja za glumom.

- Želim upisati Akademiju dramske umjetnosti i smatram da nema bolje osobe od Vinka kojoj se mogu obratititi. Program mi se sviđa, bit će ovo jedna zanimljiva sezona, poručila je Bojan dodajući kako im, unatoč izazovnom programu, pripreme nisu naporne jer "kada volite to što radite, tu nema napora". 

PRIKAŽI KOMENTARE (0)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA