SELECT id FROM gallery_clicks WHERE datum = 1713564000 AND gallery_id = 7854File './rossmcdb/gallery_clicks.MYD' not found (Errcode: 30)INSERT INTO gallery_clicks ( `datum`, `gallery_id`, `value`, `stats` ) VALUES ( 1713564000, '7854', 1, 1 ) File './rossmcdb/gallery_clicks.MYD' not found (Errcode: 30) FOTO: Dva Božidara - ista poruka sa Županijske skupštine u Poliklinici - Vijest - 057info - Zadar

Zadar

ZADARSKA ŽUPANIJA OBILJEŽILA KVARAT STOLJEĆA

FOTO: Dva Božidara - ista poruka sa Županijske skupštine u Poliklinici

Svečanom skupštinom u Poliklinici danas je obilježeno 25 godina postojanja Zadarske županije.

ZADAR- Svečanom skupštinom u Poliklinici danas je obilježeno 25 godina postojanja Zadarske županije. Glavni uzvanici bili su predsjednik ŽO HDZ-a Božidar Kalmeta kao izaslanik Predsjednice RH, ministrica gospodarstva Martina Dalić u ime Vlade RH te general bojnik Mladen Fuzul u ime ministra obrane Damira Krstičevića.

- Napokon smo u zgradi koju su sanjale generacije Zadrana a od danas se postupno stavlja u funkciju, najavio je župan Božidar Longin, dodajući kako je skupština priređena u Poliklinici i zbog simbolike. - Ova je zgrada najviše stradala u poplavi, istaknuo je Longin i podsjetio na sve nepogode koje su pratile prvu godinu njegovog mandata. Najveći projekt ipak je završetak luke Gaženica koja će, prema riječima Longina, biti točka na i zadarskog gospodarstva. Od kruzerskog terminala profitirat će i poljoprivredni proizvođači, turizma i ostale djelatnosti, ustvrdio je zadarski župan pohvalivši se i ostalim projektima i kapitalnim ulaganjima u infrastrukturu. - Nećemo dopustiti nikome tko pokušava obezvrijediti naš rad da u tome uspije, poručio je Longin. 

Sličnu poruku na kraju govora u koje je argumentirao tri razloga zbog kojih je Zadarska županija uspješna, uputio je i Kalmeta.

- Uvijek se treba oslanjati na struku i argumente - suprotstavljati se sitnim politikantski interesima, kazao je Kalmeta koji nije spomenuo Gaženicu.

Predavaonica Poliklinike bila je pretijesna za sve goste, a najmanje je bilo županijskih vijećnika među kojima su izostali oni iz oporbe. Među onim koji su trebali po protokolu doći na županijsku skupštinu, nedostajao je bivši župan s sad predstojnik Ureda Državne uprave Stipe Zrilić. Prvi zadarski župan Šime Prtenjača odavno vije nije u javnosti. Predsjednik skupštine Lončar nije se proslavio u protokolu kada je nabrajao zadarske ministre u proteklih 25 godina. Jedan od bivših ministara Dario Nakić koji se svuda pojavljuje također nije bio na skupštini a viđen je u odijelu u podne kako prolazi kroz Fošu.

Najvažniji čin skupštine je dodjela županijskih nagrada. Kako Županije prije 25 godina nije dijelila nagrade, tek sada je bila prilika da se posthumno ona dodijeli za životno djelo pjevaču Tomislavu Ivčiću. Preuzela je njegov kćerka Kristina. Nagradu za životno djelo dobio je zadarski pedijatar  Martin Mikecin koji se zahvalio u ime laureat. Jedan od njih Luka Modrić, dobitnik i nagrada Grada Zadra, javio se video snimkom i zahvalio svom klubu NK Zadar koji ga je nominirao. Ostali dobitnici županijskih nagrada su: 93. zrakoplovna baza Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, Željko Baradić i Radoslav Bobanović,  atletičarka, Matea Čerina, Borut Gatara, Malonogometni klub Futsal „Super chicks", biogradski dragovoljac Dragan Troskot,  Vatrogasna zajednica Zadarske županije te Zavičajni klub „Janko Mitrović" iz Zelengrada.

Skupština je završila Ivčićevom Kalelargom koju je otpjevao Marko Zekanović uz pratnju na gitari Ante Sjauša, inače županijskog djelatnika. U programu je sudjelovao MP zbora Zoranić te dvije mlade plesačice iz odsjeka za klasični balet GŠ B. Bersa.

Svečana sjednica županije povodom 25.godišnjice
Foto: 057info (Antonio Pejić)
PRIKAŽI KOMENTARE (32)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA