Zadar

UTVRĐUJE SE POVEZANOST S DUOM IZ NOVIGRADA

FOTO: Eksplozija na bankomatu na Žmirićima rukopis je Pink Panther bande

Na konferenciji za medije šef krim policije Bore Mršić potvrdio je da je način izvršenja provale u bankomat na Žmirićima, eksplozijom plinske smjese, isti kao i u slučaju iz kolovoza 2018. godine kada su u ruke policije pala dva člana Pink Panter bande, u dobi od 33 i 47 godina.

Na konferenciji za medije šef krim policije Bore Mršić potvrdio je da je način izvršenja provale u bankomat na Žmirićima, eksplozijom plinske smjese, isti kao i u slučaju iz kolovoza 2018. godine kada su u ruke policije pala dva člana Pink Panther bande, u dobi od 33 i 47 godina.

- Tada smo zaustavili smo trend obijanja bankomata u Hrvatskoj, no on se ponovno nastavio u posljednjih nekoliko mjeseci, istaknuo je Mršić na novinarski upit o sve učestalijim slučajevima eksplozija na bankomatima diljem Hrvatske.

Eksplozija na ulazu trgovine Plodine u Ulici Hrvatskog sabora odjeknula je oko 3 sata u noći. U istu je uru 4. kolovoza 2018. godine demoliran i bankomat na Trgu kralja Tomislava u Novigradu. Policija je tada u gotovo filmskoj akciji uhvatila počinitelje i privela ih sudu. U međuvremenu je jedan od počinitelj oslobođen, dok je drugi nepravomoćno osuđen na dvije godine zatvora.

- Prema našim saznanjima, obojica se nalaze na slobodi, na području Republike Hrvatske. Zasad ih još nismo priveli na ispitivanje, rekao je Mršić na ispitivanja novinara o povezanosti dvaju slučajeva. Je li riječ o istim osobama, njihovim kolegama iz bande ili pak kopirantima, utvrdit će kriminalističko istraživanje. Protiv nepoznatom počinitelja Općinskom državnom odvjetništvu u Zadru podnesena je kaznena prijava zbog kaznenog djela teške krađe i dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

Još se utvrđuje koliko je novca ukradeno iz bankomata bankarske kuće sa sjedištem u Splitu. Bankomat postavljen na istom mjestu bio je opljačkan i 2017. godine. Slučaj još nije riješen, a ovaj put eksplozija je razbila i dio predulaza u centar u vlasništvu trgovačkog društva iz Rijeke. Ukupna materijalna šteta će se naknadno utvrditi, javljaju iz PU zadarske.

PRIKAŽI KOMENTARE (6)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA