SELECT id FROM gallery_clicks WHERE datum = 1713996000 AND gallery_id = 9551File './rossmcdb/gallery_clicks.MYD' not found (Errcode: 30)INSERT INTO gallery_clicks ( `datum`, `gallery_id`, `value`, `stats` ) VALUES ( 1713996000, '9551', 1, 1 ) File './rossmcdb/gallery_clicks.MYD' not found (Errcode: 30) FOTO: Hladno pivo i toplo vino zapalili Zadrane - Vijest - 057info - Zadar

Zabava

TRGOVI U SUBOTU NAVEČER SU OPET BILI PREPUNI

FOTO: Hladno pivo i toplo vino zapalili Zadrane

Preko 5.000 Zadrana i turista uživalo je u ovoj prohladnoj rock večeri, a ispred adventskih kućica koje su radile punom parom teško je bilo pronaći slobodno sjedeće mjesto

Adventski trgovi „Adventa u Zadru 2019.g", Trg Petra Zoranića i Trg Pet bunara, u subotu su navečer opet bili prepuni. Održan je treći veliki besplatni koncert iz programa koje je za ovogodišnje adventske dane pripremila Turistička zajednica grada Zadra sa suorganizatorima i partnerima. Rafale dobrih emocija i vrhunske zabave s adventske su pozornice ispaljivali punk-rockeri „Hladnog piva".

Preko 5.000 Zadrana i turista uživalo je u ovoj prohladnoj rock večeri, a ispred adventskih kućica koje su radile punom parom teško je bilo pronaći slobodno sjedeće mjesto, pa čak i probiti se do šanka po čašu kuhanog vina, gina ili punča. A ekipu iz „Hladnog piva" publika nije puštala ni nakon punih sat i pol koncerta već su se ekipa i društvo na poziv upornih poklonika morali vraćati na pozornicu.

Posjećenost i ovog koncerta pokazuje koliko su organizatori „Adventa u Zadru" pogodili s ovogodišnjim programima i koliko su Zadrani željni zabave. Ne samo da su adventski trgovi bili puni svijeta već je oživio i cijeli Poluotok i prije i za vrijeme i nakon koncerta. Svi kafići i restorani za ovakvih večeri radom svom snagom i do kasnih večernjih sati. U subotu, kada je bura rastjerala kišne oblake koji su danima prijetili svim adventskim događanjima, i kolektivno dobro raspoloženje je skočilo na level više. Zadarski Advent za sad protiv kiše vodi 3:1 jer je jedini otkazani koncert zbog nevremena do sada onaj Marka Škugora u petak. Otvaranje s „Prljavim kazalištem" kiša je pomaknula samo za jedan dan.

Subota je bila i dana borbe protiv plastike: svi ugostitelji u adventskim kućicama koristili su biorazgradivu ambalažu za hranu i piće.

U ranijim večernjim satima u subotu, uoči prve nedjelje dočašća, u crkvi Sv.Šime, na svečanoj misi koju je predvodio župnik te crkve don Josip Lenkić, održan je obred paljenja prve adventske svijeće. Zapalili su je učenici Katoličke osnovne škole „Ivo Mašina".

Sljedeći je petak rezerviran za koncert „Domenice", a u subotu će na adventskoj pozornici nastupiti „Opća opasnost". Naravno, prije toga je i cijeli tjedan prepun zanimljivih događanja, izdvajamo nastup „AKA Crescendo" u ponedjeljak navečer, a u jutarnjim se satima svakog dana nastavlja i dječji Adventić.

Hladno Pivo ugrijalo Zadrane na Adventu
Foto: 057info (Marko Dimić)
PRIKAŽI KOMENTARE (1)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA