SELECT id FROM gallery_clicks WHERE datum = 1713477600 AND gallery_id = 7819File './rossmcdb/gallery_clicks.MYD' not found (Errcode: 30)INSERT INTO gallery_clicks ( `datum`, `gallery_id`, `value`, `stats` ) VALUES ( 1713477600, '7819', 1, 1 ) File './rossmcdb/gallery_clicks.MYD' not found (Errcode: 30) FOTO: Hrvatske nogometašice izgubile i drugu utakmicu na Stanovima - Vijest - 057info - Zadar

Sport

MAĐARICE BOLJE

FOTO: Hrvatske nogometašice izgubile i drugu utakmicu na Stanovima

Ukrajina, a potom i Mađarska pokazale su se boljim protivnikom i potpuno zasluženo sa Stanova odnijele puni plijen ostavivši Hrvatsku bez boda.

Hrvatska ženska nogometna reprezentacija u šestom je kolu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2019. izgubila na zadarskom stadionu Stanovi od Mađarske rezultatom 3:1, piše Sport023.

Nažalost, hrvatska izabrana vrsta neće po dobrom pamtiti svoj povijesni nastup u Donatovu gradu. Nije tajna kako su u stručnom stožeru iz ove dvije utakmice priželjkivali barem četiri boda, no prvo Ukrajina, a potom i Mađarska pokazale su se boljim protivnikom i potpuno zasluženo sa Stanova odnijele puni plijen ostavivši Hrvatsku bez boda.

Utakmica protiv Mađarske za naše je igračice krenula sjajno baš kao i ona protiv Ukrajine. Veći dio prvog poluvremena imale posjed i inicijativu kroz koji su stvorile i nekoliko odličnih šansi. Ipak, do prve velike prigode stigle su gošće. Igrala se 32. minuta kada je Zsanett Jakabfi odmjernim udarcem natjerala našu vratarku da sjajnom paradom loptu vrhovima prstiju izvadi ispod grede.

Hrvatska je uzvratila osam minuta kasnije kada se Maja Joščak našla oči u oči s mađarskom vratarkom Rekom Szocs no njen udrac odsjeo je na vratnici.

Ono što nije pošlo za rukom našim igračicama pošlo je Mađaricama, koje su u 43. minuti došle u vodstvo. Jakabfi je ovog puta sjajno probila po ljevoj strani da bi potom odličnim centaršutom na drugoj strani pronašla Fani Vago koja ju je efektno iz prve pospremila u desni gornji kut nemoćne vratarke Doris Bačić.

Prvu dobru priliku u drugom su poluvremenu imale naše igračice. U 61. minuti sjajnom je loptom Isabella Dujmović u kaznenom prostoru pronašla Mateju Andrlić koja je potom namjestila udarac za Maju Joščak, a ona ju je ovog puta poslala visoko iznad grede.

No, baš kao i u prvom dijelu ubrzo je uslijedila kazna, a sigurnom egzekutoricom za 2:0 u 72. minuti pokazala se Zsanett Jakabfi koja se tako nakon asistencije upisala i u strijelce.

Točku na "i" oko pitanja pobjednika današnjeg dvoboja stavila je u 84. minuti svojim drugim pogotkom Fanni Vago. Hrvatska je ipak u sudačkoj nadoknadi došla do počasnog pogotka i to preko Sandre Žigić koja je ušla u kazneni prostor i lijepo gurnula loptu pokraj Anne Samu koja je nekoliko minuta ranije na vratima zamijenila ozlijeđenu Szocs.

Ovim porazom Mađarska je sada Hrvatskoj prepustila posljednju poziciju na kojoj će vjerojatno i završiti ovaj kvalifikacijski ciklusa. Naime, Hrvatsku do kraja očekuju još dvije utakmice protiv Švedske i Danske koje su i dvije najjače reprezentacije u skupini.

 

Hrvatice lošije i od Mađarica
Foto: 057info (Antonio Pejić)
PRIKAŽI KOMENTARE (0)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA