SELECT id FROM gallery_clicks WHERE datum = 1713564000 AND gallery_id = 8021File './rossmcdb/gallery_clicks.MYD' not found (Errcode: 30)INSERT INTO gallery_clicks ( `datum`, `gallery_id`, `value`, `stats` ) VALUES ( 1713564000, '8021', 1, 1 ) File './rossmcdb/gallery_clicks.MYD' not found (Errcode: 30) FOTO: KvartArt uz Nipplepeople ponovno oživio prostore vojarne na Voštarnici - Vijest - 057info - Zadar

Zabava

OTVORENO DRUGO IZDANJE URBANOG FESTIVALA

FOTO: KvartArt uz Nipplepeople ponovno oživio prostore vojarne na Voštarnici

Drugo izdanje KvartArta oživjelo je ponovno prostorije bivše vojarne Stjepana Radića.

Drugo izdanje KvartArta, urbanog zadarskog festivala, oživjelo je ponovno prostore bivše vojarne Stjepana Radića na Voštarnici. 

Sinoćnje otvorenje u jedinstvenom, "kvartovskom" interijeru iza Gradske knjižnice okupilo je mnoštvo Zadrana među kojima su bila i brojna poznata lica iz javnog života grada. Posjetitelji su se družili uz KraftArt, ArtMarket, frenje, izložbe te prvi zadarski koncert dvojca Nipplepeople, autora zaraznih hitova "Sutra" i ""Frka". Hvala što ste nas napokon pozvali, poručio je maskirani electro pop duo koji je u Skate parku do kasnih noćnih sati držao Zadrane na nogama. U svakom kutku KvartArta osjetila se živost i potvrdio veliki interes za prostorom izvan gradske vreve grada. Upravo je ovaj festival, u organizaciji kreativne ekipe iz gradskog Upravnog odjela za EU fondove, uvod u rekonstrukciju prostora vojarne u dugoiščekivani Centar za mlade za kojeg su uoči festivala iz Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije stigla bespovratna sredstva u iznosu od 33 milijuna kuna!

Subota, 16. lipnja je "Antin dan" u KvartArtu! Uz projekciju filma, izložbu, okrugli stol, prezentaciju knjige i koncert njemu omiljenih Mayales, Letronika i Lice Mista, pušta se samo glazba prerano preminulog Zadranina Ante Perkovića, glazbenika, kritičara i književnika koji je na hrvatskoj sceni ostavio neizbrisivi trag. Tu je i neizostavni nogomet uz prijenos utakmice svjetskog prvenstva u Rusiji. 

Ovo je samo dio više od 60 aktivnosti koje će do 23. lipnja kreirati partneri festivala: Koncertni Ured Zadar, Gradska knjižnica Zadar, Centar nezavisne kulture i Centar za izvannastavne i izvanškolske aktivnosti - CINAZ. Cjeloviti program ovogodišnjeg KvartArta možete pogledati web stranici te službenom Facebook i Instagram profilu.

Otvorenje "KvartArt"-a 2018
Foto: 057info (Marko Dimić)
PRIKAŽI KOMENTARE (12)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA