Sport

SUDJELUJ U BENKOVCU

FOTO: Najspretnija djeca osvojila pehare i medalje

Ove subote u Benkovcu održana je četvrta manifestacija socijalne inkluzije kroz sport.

Ove subote u Benkovcu održana je četvrta kampanja iz projekta "SuDjeluj - poticanje socijalne inkluzije kroz sport". 

Projekt SuDjeluj započeo je u travnju 2020., a završava u travnju 2022. godine. Kroz projekt su do sada uspješno provedene četiri kampanje socijalne inkluzije kroz sport, informirana je javnost putem medija, tiskani su promo materijali, nabavljena je potrebna oprema i rekviziti i opremljeno kompletno vanjsko vježbalište. Kroz projekt se konstantno provode radionice s ciljnim skupinama koje uključuju starije od 54 godine, mlađe od 25 godina, osobe u dobi od 25 do 29 godina uključujući i 29. godinu, te mlađe od 25 godina s poteškoćama u razvoju.

Uz sve navedene aktivnosti u subotu je preko stotinu djece različitih uzrasta sa svojim roditeljima stvaralo „šušur" na šetnici u Benkovcu. Ovu kampanju pripremili su nositelj projekta: Društvo sportske rekreacije „Talent" iz Benkovca te partneri AGRRA Agencije za ruralni razvoj Zadarske županije i Hrvački klub Zadar.

Projektni tim koji čine: Vladimir Menčik (koordinator za strateško komuniciranje), Nives Lebo (koordinatorica za rad s ciljnim skupinama), Senad Salihović (osoba za rad s mladima), Matej Mikulić (voditelj projekta). U pripremi programa kampanje uz projektni tim sudjelovali su Matej Lebo (predsjednik Društva sportske rekreacije „Talent"), Ivana Dević (zamjenice ravnatelja AGRRA-e) te mnogobrojni volonteri. U sklopu kampanje pripremljeno je šest „radnih stanica" na kojima su djeca uz glazbu i navijanje pokazala svoju spretnost i domišljatost, a za znanje i trud na kraju su nagrađeni prigodnim poklonima koji su uključivali medalje i pehare za one najs(p)retnije, a za sve ostale podijeljeni su adventski kalendari s čokoladicama. U sklopu kampanje pripremljen je i prigodan obrok za povratak izgubljene energije u obliku svima drage pizze. Kroz kampanju organizatori su dijelili i multimedijalne priručnike za vježbanje kako bi promovirali sportski način života.

- Aktivnost po aktivnost, posao na projektu SuDjeluj privodi se kraju. Naše akcije koje smo nabrojali u biti su uvertira za nastavak života, za spajanje različitosti, za uključivanje u aktivniji i drugačiji život, izjavio je Vladimir Menčik.

Projekt SuDjeluj-poticanje socijalne inkluzije kroz sport UP.02.1.2.01.0061 financirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.499.900,00 HRK, 100% financirano sredstvima EU.

PRIKAŽI KOMENTARE (0)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA