SELECT id FROM gallery_clicks WHERE datum = 1714082400 AND gallery_id = 8802File './rossmcdb/gallery_clicks.MYD' not found (Errcode: 30)INSERT INTO gallery_clicks ( `datum`, `gallery_id`, `value`, `stats` ) VALUES ( 1714082400, '8802', 1, 1 ) File './rossmcdb/gallery_clicks.MYD' not found (Errcode: 30) FOTO: Policija zbog nereda izbacila Tornado iz dvorane, Zadar lako sa Škrljevom - Vijest - 057info - Zadar

Sport

POVRATAK U JAZINE NAKON 11 GODINA

FOTO: Policija zbog nereda izbacila Tornado iz dvorane, Zadar lako sa Škrljevom

Zbog pirotehničkih sredstava i nasilja među navijače je ušla policija pa je utakmica odmah prekinuta

Ono što je trebao biti praznik košarke zbog povratka Zadra u Jazine nakon 11 godina (u ulozi domaćina) pretvorilo se u debakl. Tek što je Dašić promašio šut eskaliralo je nasilje na tribini na koju je bio smješten Tornado. Zbog pirotehničkih sredstava i nasilja među navijače je ušla policija pa je utakmica odmah prekinuta. Tribina je ispražnjena a prekid je trajao skoro pola sata.

Već sutra na Višnjiku igra Srbija, no čini se da zbog rigoroznih mjera Tornado gore neće imati svoj ples. Bojimo se i pomisliti što će biti ako ga ponove na Višnjiku u dokvalifikacijama ABA lige. Zadru je zbog ranijih nereda već poručeno da razmisli želi li igrati u ligi, jedna od opcija sigurno je i diskvalifikacija.

Što se tiče same utakmice, kad se počelo igrati bilo je jasno da je razlika takva da Škrljevo bodove spasa neće moći tražiti u Zadru. Prvo i jedino vodstvo imali su u 5. minuti (6:7), nakon čega se budi zadarski stroj. Serijom od čak 12:0 Zadar dolazi do uvjerljivih 18:7 te četvrtinu završava s 22:14.

S još jednom serijom na početku druge četvrtine u kojoj su Brzoja i Vuković postigli devet poena te rezultatom 31:14 utakmica je praktički riješena. Nešto kasnije Zadar stiže i do 20 poena prednosti, ali u čudnoj atmosferi poluispunjenih Jazina ponovno dolazi do opuštanja pa se na odmor ide rezultatom 50:36.

Treća četvrtina protekla je u znaku Luke Žorića, koji pokazuje kako se vratio nakon ozljede te kako će sigurno biti jedan od najvažnijih oslonaca Zadra u utakmicama sezone protiv MZT-a. Pobjeda je u posljednjoj četvrtini pripala gostima, koji su tako izbjegli uvjerljiv poraz  - 86:75.

Trener Nazor zbog temperature je poštedio napora najboljeg igrača Luku Božića, pa su ulogu najefikasnijih igrača ponijeli Vuković sa 17 i Brzoja sa 16 poena. U utakmici bez drame oko pobjednika ponovno je značajniju rolu imao Jure Planinić, a nekoliko minuta dočekao je i Roko Erslan.

 

Policija ispraznila tribinu s navijačima Tornada u Jazinama
Foto: 057info
PRIKAŽI KOMENTARE (54)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA