SELECT id FROM gallery_clicks WHERE datum = 1713391200 AND gallery_id = 6037File './rossmcdb/gallery_clicks.MYD' not found (Errcode: 30)INSERT INTO gallery_clicks ( `datum`, `gallery_id`, `value`, `stats` ) VALUES ( 1713391200, '6037', 1, 1 ) File './rossmcdb/gallery_clicks.MYD' not found (Errcode: 30) FOTO: "Posudionica je najznačajniji projekt ove i prošle godine u Zadru" - Vijest - 057info - Zadar

Zadar

KALMETA NA OTVORENJU

FOTO: "Posudionica je najznačajniji projekt ove i prošle godine u Zadru"

Jutros je na Branimirovoj obali svečano otvorena Posudionica medicinskih pomagala. Hvalevrijedan je to projekt Lige protiv raka Zadar, čijoj su realizaciji pomogli Volonterski centar Zadar, Dom sv. Frane i Caritas zadarske nadbiskupije.

Jutros je na Branimirovoj obali svečano otvorena Posudionica medicinskih pomagala. Hvalevrijedan je to projekt Lige protiv raka Zadar, čijoj su realizaciji pomogli Volonterski centar Zadar, Dom sv. Frane i Caritas zadarske nadbiskupije. 

Predsjednik Lige protiv raka dr. Branko Dukić zahvalio je svima koji su se u projekt uključili kao i Gradu koji je ustupio prostor na korištenje.

- Dugo je postojala želja i krenuli smo u realizaciji. Zahvaljujući Gradu, partnerima te zadarskim tvrtkama koje su opremili prostor ideja je zaživjela, rekao je dr. Dukić.

Ravnateljica Doma za odrasle osobe Sv. Frane Zadar Marija Pletikosa naglasila je veliku potrebu za ovakvim projektom.

- Dom se od 2002. godine bavi posuđivanjem pomagala, no oduvijek je postajala potreba za prostorom gdje će se na jednom mjestu osigurati sve potrebno.

Ravnatelj Caritasa Zadarske nadbiskupije don Ivica Jurišić napomenuo je kako je ovo i način kojim će se posuđena medicinska pomagala uspjeti zadržati.

Novootvorena Posudionica predstavlja korak naprijed u podizanju standarda pružanja zdravstvenih i socijalnih usluga u Zadru. Na ovaj način olakšana je nabava i upotreba medicinskih pomagala onkološkim bolesnicima, osobama s invaliditetom i osobama slabijeg imovinskog stanja.

Invalidska kolica, hodalice, štake, kreveti, toaletne stolice, toaletna povišenja, pelene, antidekubitalni jastuci i madraci, stalak s trapezom, samo su neka od pomagala koja se mogu besplatno posuditi.

Hvalevrijedan projekt svečano je otvorio zadarski gradonačelnik Božidar Kalmeta koji je naglasio da je ovo jedan od najznačajnijih događaja ove godine u Zadru.

- Skloni smo druge prikazivati tako, ali držim da je ovo najznačajni događaj ove, ali i prošle godine u Zadru. Humani čin predstavlja novu dimenziju koju će imati zadarski pacijenti, naglasio je Kalmeta.

Posudionica će biti otvorena dva puta tjedno, u jutarnjem i popodnevnom terminu, a radno vrijeme će se prilagoditi prikazanim potrebama ljudi, najavio je voditelj zadarskog Volonterskog centra Josip Vidov.

Pozivaju se svi građani koji posjeduju medicinska pomagala, a nisu nisu im više potrebna da ista doniraju novootvorenoj Posudionici na Branimirovoj obali.

Liga protiv raka posebno se zahvalila sponzorima koji su pomogli pri realizaciji i adaptaciji prostora Posudionice medicinskih pomagala: projektantici Vesni Patrk iz Kongrad-Zadar d.o.o., Tomislavu Mateku, direktoru Vodovod d.o.o. Zadar, Ivanu Fainu, Vlasniku Fain d.o.o., Davoru Jurjeviću iz Vodoinstalacije d.o.o., Hrvoju Grdoviću iz J.K. Uskok Zadar, Josipu Bilosniću vlasniku soboslikarsko - ličilačkog obrta Pitura, Dariju Perinčiću iz Spektrum d.o.o. i Ninu Ćalušiću.

 

Otvorenje Posudionice medicinskih pomagala
Foto: Adam Vidas
PRIKAŽI KOMENTARE (0)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA