SELECT id FROM gallery_clicks WHERE datum = 1714168800 AND gallery_id = 8593File './rossmcdb/gallery_clicks.MYD' not found (Errcode: 30)INSERT INTO gallery_clicks ( `datum`, `gallery_id`, `value`, `stats` ) VALUES ( 1714168800, '8593', 1, 1 ) File './rossmcdb/gallery_clicks.MYD' not found (Errcode: 30) FOTO: Privremena regulacija još jednom osvijetlila crnu prometnu rupu na Relji - Vijest - 057info - Zadar

Zadar

ZBOG RADOVA NA UREĐENJU RASKRIŽJA

FOTO: Privremena regulacija još jednom osvijetlila crnu prometnu rupu na Relji

Novom privremenom regulacijom prometa koju je za tvrtku Sarađen izradio Gin Company, teško se mogu razumjeti čudesne putanje odvijanja prometa u Zadru.

ZADAR- Novom privremenom regulacijom prometa koju je za tvrtku Sarađen izradio Gin Company, teško se mogu razumjeti čudesne putanje odvijanja prometa u Zadru.

Zbog radova na rekonstrukciji raskrižja u Jazinama, od četvrtka do 2. veljače zabranjen je smjer s Obale kneza Branimira do Grada jer je dio raskrižje u Jazinama  zatvoren. Iz smjera Branimira može se samo ulicom uz Ljepoticu izaći na Tuđmanovu ulicu ili produžiti prema rotoru kod City Gallerije. I umjesto da se tim rotorom može skrenuti na Ulicu Zrinsko Frankopansku, to i dalje ostaje nemoguća misija. Na tom mjestu, rotacija ide samo put Ulice Franje Tuđmana i preko raskrižja s Murvičkom ulicom, vozači se mogu spustiti na Relju, jer se jedino Zrinsko Frankopanskom ulicom može proći kroz Jazine u smjeru Grada.

Nema sumnje da će rotor Polačišće i dalje ostati crna rupa stalne prometne regulacije kojom se ni vozači s Puta Stanova ne mogu izravno spustiti na Relju. Isto tako se niti Ulicom Petra Svačića, iz smjera City Galerije i rotora Polačišće, preko raskrižja Ljepotice ne može  voziti u Grad, što mnogim zadarskim vozačima ni deset godina poslije nije jasno. Jedino je rješenje otići na parkiralište ispred Ljepotice, a onda se na njemu okrenuti da bi se izašlo na smjer prema Gradu.

Tu lošu prometnu regulacija koju je netko postavio, kada se prije 10 godina obnavlja Ulica Zrinsko Frankopanska, možda bi netko trebao i promijeniti kao što će se ovim projektom Hrvatskih cesta ukinuti rotor na Ravnicama i zamijeniti semaforima.

Semafori će se, uz kolnik, zamijeniti i na raskrižjima u Jazinama koji su stari i često nisu radili jer su kablovi dolazili u dodir s vodom za većih kiša.

Nakon 2. veljače prijeći će se u drugu fazu uređenja raskrižja u Jazinama, vjerojatno s novom regulacijom prometa koja će biti na snazi do 22. veljače.

Započeli radovi u Jazinama
Foto: 057info (Marko Dimić)
PRIKAŽI KOMENTARE (20)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA