Zadar

KOLONA AUTA U PJEŠAČKOJ ZONI

FOTO: Prizor za rubriku građani Zadra i dalje se čude

Impresivan prizor dostave na zadarski način jutros je snimila jedna naša čitateljica, začuđena prometom motoriziranih vozila na Kalelargi.

Impresivan prizor dostave na zadarski način jutros je snimila jedna naša čitateljica, začuđena prometom motoriziranih vozila na Kalelargi.

Da ironija bude veća, kolona motoriziranih vozila imala je prepreku - postavljenu ogradu zbog radova na sanaciji dijela kamene podloge.

Radnici Stipčevića razbili su uglancani lavdarski kamen uz šaht odvodnje i to usred križanje via cardo i via decumana maximus - antičkog rastera ulica po kojem je poznata zadarska povijesna jezgra. Međutim, slavnu prošlost pregazila je modernost.

Zbog ulaska motornih vozila u povijesnu jezgru, kamene ploče na dijelu decumana maximus prema crkvi Gope od zdravlja su razdrobljene. Njihovog stanja i izgleda posramilo bi se svako selo na otoku Braču, ali ne i zadarski komunalci. Od nemuštog krpanja nema puno koristi dok gradske vlasti ne odluče prekinuti lošu praksu nakon popločavanja s novima kamenom sve ono što je uništeno proteklih godina.

Rješenje dostave kojima je ukinut poslijepodnevni ulazak u Grad osim onima s dozvolom te obilježena mjesta za dostavu na obodima pješačke zone, nisu promijenili navike, količinu vozila, štetu te prizore nad kojima se još uvijek zgražaju građani Zadra.

Radovi u pješačkoj zoni
Foto: 057info (Krešimir Sorić)
PRIKAŽI KOMENTARE (14)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA