SELECT id FROM gallery_clicks WHERE datum = 1714082400 AND gallery_id = 9023File './rossmcdb/gallery_clicks.MYD' not found (Errcode: 30)INSERT INTO gallery_clicks ( `datum`, `gallery_id`, `value`, `stats` ) VALUES ( 1714082400, '9023', 1, 1 ) File './rossmcdb/gallery_clicks.MYD' not found (Errcode: 30) FOTO: Riječka grupa Jonathan pred oduševljenom publikom zatvorila KvART - Vijest - 057info - Zadar

Zabava

HRVATSKI ROKERI PO PRVI PUT U ZADRU

FOTO: Riječka grupa Jonathan pred oduševljenom publikom zatvorila KvART

U subotu su u Žutinelu KvART-a, po prvi puta u Zadru, nastupili trenutno najaktualniji hrvatski rokeri - riječka grupa Jonathan.

U subotu su u Menzi na KvART-u, po prvi puta u Zadru, nastupili trenutno najaktualniji hrvatski rokeri - riječka grupa Jonathan. Iza njih su već rasprodani koncerti, europske i američke turneje, zapaženi nastupi na Exitu, InMusicu, Pula Film Festivalu, Ferragosto Jamu, te glazba za promotivni spot Rijeka EPK 2020. 

Iako možda neki nisu znali njihove pjesme, vjerujemo kako će se većina Zadrana nakon ovakvog koncerta upoznati s radom ovih glazbenika koji su još 2011. godine oformili bend kojeg čine Zoran Badurina - Ziro, Branko Kovačić - Husta, Tomislav Radinović - Tomo, Nikica Jurjević - Nixon, Darko Petković - Rade i Hrvoje Šćulac - Hrcko.

Na Bandcampu, gdje su dostupni njihovi albumi, opisuju svoju glazbu kao "optimizam tamnih leća uz iskren podznak boli i tjeskobe u gotovo svim pjesmama, što omogućuje punky vibru uz udar energije i nade koja vas ostavlja zaslijepljene".

Prije samog koncerta, gitarista Darko Petković Rade u razgovoru za Radio 057 bio je jako dobro raspoložen te je iznio svoje dojmove u vezi zadnjeg Beerfesta u Zagrebu gdje je njihovo ime na plakatu bilo jednake veličine kao i Psihomodo Pop i nekih drugih izvođača, te da im je to jedan od dražih trenutaka u karijeri do sada.

- Jako smo zahvalni svojim fanovima jer su oni i zaslužni što smo uspjeli kao bend koji u Hrvatskoj svira i pjeva na engleskom jeziku, rekao je u razgovoru za Radio 057.  

Za sada nemaju planove za album, ali su u dogovorima za nastupe u Americi gdje su ih ljudi prihvatili jednako kao i ovdje te bi to htjeli podignuti na višu razinu. Konačno, na kraju koncerta rekli su kako se jedva čekaju vratiti u Zadar, a dobra atmosfera na KvARTU se nastavila uz Maju Milin za DJ pultom.

Tamo je bio i Krešimir Sorić, pogledajte fotogaleriju!

Grupa Jonathan zatvorila ovogodišnji KvART
Foto: 057info (Krešimir Sorić)
PRIKAŽI KOMENTARE (2)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA