Zadar

JOŠ JEDNA POJAVA ZADARSKOG TURIZMA

Foto s Muraja: skupina mladih turista prenoćila pod zaštitom UNESCO-a

Iako je jutros rano pala kiša, ovoj skupini mladih turista nije smetalo da prenoće na Muraju.

ZADAR - Iako je jutros rano pala kiša, ovoj skupini mladih turista nije smetalo da prenoće na Muraju.
Zadarski bedemi su ionako dobili zaštitu od UNESCO-a, pa su se valjda i oni osjećali zaštićeni u stranom gradu, gdje su potražili smještaj na otvorenom. I očito ih nitko nije dirao, a ni vidio kada smo ih, jutros oko 8 zatekli u dubokom snu. Ni vlažno tlo im nije smetalo.
Još jedan pojava zadarskog turizma, koji od ovakvih turista nema puno koristi. Oni neće  biti evidentirani u turističkoj statistici noćenja a ni dolazaka, pa se turističke zajednice s njima neće moći pohvaliti. Ali će se zato oni moći hvaliti da su noć proveli na zaštićenim srednjovjekovnim bedemima, u Gradu gdje se sve može.
Ako ćete podići šatore usred Grada na besplatnoj javnoj površini ili mukte noćiti s kamperima na oskudnim kapacitetima parkirališta Poluotoka.
Dok se državne i lokalne službe dogovore u čijoj su nadležnosti tako komotni turisti, ode nama zarada, a ostane trag zabilježen na društvenim mrežama kako Zadar možete doživjeti a da ni kune ne potrošite.
Na žalost, istim kanalima će posljedice imati i ružne vijesti za zadarski turizam, neugodni doživljaji koje su imali naši gosti iz Bugarske i Estonije. Oni su skoro glavu izgubili u Gradu, gdje nisu naišli na zaštitu. Dakle, policije na ulicama zadarske povijesne jezgre nije vidjeti ovih vrućih dana i noći, osim ako nisu u civilu. Na toj nas je upozorio i jedan uvaženi turistički djelatnik koji se u Varoši prije koju večer nije nimalo ugodno osjećao kao svjedok jedne nimalo ugodne situacije.
Vremena su opaka i opasna. Dok u europskim turističkim gradovima, osjećaj sigurnosti turistima uz policiju daje i vojska s dugim cijevima i građani Zadra bolje bi se osjećali u srcu turističke sezone da je policija više među njima.

PRIKAŽI KOMENTARE (12)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA