SELECT id FROM gallery_clicks WHERE datum = 1711666800 AND gallery_id = 9584File './rossmcdb/gallery_clicks.MYD' not found (Errcode: 30)INSERT INTO gallery_clicks ( `datum`, `gallery_id`, `value`, `stats` ) VALUES ( 1711666800, '9584', 1, 1 ) File './rossmcdb/gallery_clicks.MYD' not found (Errcode: 30) FOTO: S novim svjetlosnim instalacijama Ledana podigla Ledenu bajku na novu razinu - Vijest - 057info - Zadar

Zadar

ODUŠEVLJENA I OBITELJ SALAJ

FOTO: S novim svjetlosnim instalacijama Ledana podigla Ledenu bajku na novu razinu

Lounge & Bar Ledana, koja je posljednjih godina postala nezaobilazna stanica za fotografiranje i uživanje posjetitelja u božićnim dekoracijama, digla je svoju "Ledenu bajku" na novu razinu.

Lounge & Bar Ledana, koja je posljednjih godina postala nezaobilazna stanica za fotografiranje i uživanje posjetitelja u božićnim dekoracijama, digla je svoju "Ledenu bajku" na novu razinu.

Nismo mogli ne primijetiti dvije nove svjetlosne instalacije koje su danas postavljene u jedinstvenom ambijentu u Perivoju kraljice Jelene Madijevke. "Svjetlosna kula" i "Ispod površine" nazivi su umjetničkih elemenata kakvi do sada još nisu viđeni na zadarskom području. Prva predstavlja osvijetljenu tvrđavu visine 4 i pol metra, dok je druga spoj s morem kojeg su kreirali učenici drugih i četvrtih razreda Škole primijenjene umjetnosti i dizajna pod mentorstvom profesorice Irene Baković Marušić.

- Kompozicija je jedinstvena, a sastoji se od više odvojenih elemenata napravljenih od žice i LED lampica. Zbog ove južine koja traje već dva mjeseca, nisam se mogla odvojiti od ideje uzburkanog mora. A kako ne bismo ostali samo iznad površine, "zaronili" smo ispod i uvrstili svjetleće meduze uz osvijetljenu površinu mora, predstavila nam je ideju iza instalacije Baković Marušić.

Ovo nije prva suradnja zadarske škole s Lounge & Barom Ledana, doznajemo od Branimira Markova koji u tome vidi idealnu priliku za umjetničko izražavanje i predstavljanje rada vrijednih učenika, te obogaćivanje blagdanske ponude na Poluotoku. S time su, mogli bismo reći i pionirski, započeli još prije sedam godina.

- Park smo prepoznali kao idealno platno na kojem se može stvoriti blagdanska atmosfera, a sve u svrhu animacije Poluotoka tijekom zimskih mjeseci. Vrlo brzo na obližnjim lokacijama, Trgu pet bunara i Trgu Petra Zoranića, stigao je Advent u ovom obliku, što se savršeno uklopilo u našu viziju. Cilj nam je da svake godine sve više razvijamo i nadograđujemo našu Ledenu bajku, istaknuo je Markov koji tijekom prosinca svjedoči plejadama domaćih i stranih posjetitelja kojih su u park privukla blagdanska svjetla. Glas o svjetlima iz zadarske Ledane stigao je tako i do obitelji Salaj, poznatoj po Božićnoj priči u Čazmi, koja je izrazila interes za suradnju u sljedećim adventskim projektima.

Dekoracije, u čije se postavljanje svake godine ulažu značajna sredstva, krasit će Perivoj kraljice Jelene Madijevke do blagdana Sveta tri kralja. Između atraktivnih svjetlosnih instalacija odvijat će se prigodni dnevni te noćni program. Svakog četvrtka, petka i subote od 19 do 24 sata na rasporedu je "Ledena bajka" s božićnim performerima i tematskim DJ nastupima, nakon čega se Ledana pretvara u "Adventski klub".

Zadarski lounge & bar neće zaobići ni sam Djed Božićnjak, što nas ne čudi jer pogledajte kako izgleda!

 

Ledena bajka u Ledani
Foto: Lounge & Bar Ledana

KOMENTARI ISKLJUČENI

DESKTOP VERZIJA