SELECT id FROM gallery_clicks WHERE datum = 1713391200 AND gallery_id = 8191File './rossmcdb/gallery_clicks.MYD' not found (Errcode: 30)INSERT INTO gallery_clicks ( `datum`, `gallery_id`, `value`, `stats` ) VALUES ( 1713391200, '8191', 1, 1 ) File './rossmcdb/gallery_clicks.MYD' not found (Errcode: 30) FOTO: S pjesmom Zadar je u srcu mome na Trgu dočekana braća Fantela - Vijest - 057info - Zadar

Sport

SVJETSKE PRVAKE PRIMIO GRADONAČELNIK ZADRA

FOTO: S pjesmom Zadar je u srcu mome na Trgu dočekana braća Fantela

Gradonačelnik im je obećao drugi put dati tunje kaki bi Šime i Miho mogli pecati na cilju dok im dođe konkurencija.

Veliki doček priređen je večeras svjetskim prvacima u klasi 49er. Zadarski ćaća i zadarska dica, bili su natpisi na majicama koju su uoči dočeka na Narodnom trgu dobili svjetski prvaci Šime i Mihovil Fantela i njihov trener Edo Fantela na primanju kod gradonačelnika Branka Dukića.

Uz tortu i šampanjac,  gradske vlasti nagradile su svjetske prvake prigodnim darovima. I željom da donesu olimpijsku medalju. Zadarski jedriličari ispričali su domaćinima kako im se otvorio put za osvajanjem zlatne medalje u Aarhusu kojeg su iskoristili kao vrhunski sportaši, disciplinirani, kondicijski spremni i još uvijek željni pobjede. Osoboto Šime Fantela koji punih 20 godina  Zadru donosi svjetske medalje.- Oni su u potpunosti zadarski proizvod, podsjetio je njihov trener Edo Fantela, koji se danas vratio iz Danske. Zajedno s fizioterapeutom Dadom Burčulom vozili su 30 sati kombi s opremom.

Pročelnik Radovan Dunatov nije imao nimalo sumnje da će braća Fantela postati svjetski prvac. To jutro je sreo Igora Marenića koji je sa Šimom osvojio sve što se moglo u klasi 470, a koji je kazao Dunatovu kako nema straha da Šime i Miho neće biti prvaci svijeta.

Uz pjesmu "Zadar je u srcu mome" i ovacije svjetski prvaci dočekani su na punom Narodnom trgu. Publici je predstavljen pobjednički tim i nesvakidašnji rezultat kojeg su ostvarili braća Fantela na SP u Danskoj. Uz baklje i Moju domovinu izražena je emocija zahvale za radost i ponos koju su svom rodnom gradu  još jednom priredili obitelj Fantela.

Za njih je Sportska zajednica Grada Zadra priredila primanje na terasi Muzeja antičkog stakla gdje su im došli čestitati i pripadnici zadarske sportske obitelji.

 

Zadar dočekao zlatnu braću Fantela
Foto: 057info (Marko Dimić)
PRIKAŽI KOMENTARE (1)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA