Zadar

PROBLEM PARKIRANJA TURISTIČKIH AUTOBUSA

FOTO: Slovak otkrio novo parkirno mjesto - tko mu što može?

Da parkiranje turističkih autobusa u Zadru nije riješeno, dokaz je i ovaj prizor kojeg je jučer snimio jedan naš sugrađanin.

MZADAR- Da parkiranje turističkih autobusa u Zadru nije riješeno, dokaz je i ovaj prizor kojeg je jučer snimio jedan naš sugrađanin.

Često se može vidjeti kako se turistički autobusi parkiraju na ugibalištu za autobuse kod ulaza u Polikliniku. Ovaj vozač autobusa slovačkih registracija očito nije imao tamo mjesta ili je tražio zaštitu u hladu. Snalažljivo se uvukao na mjesto na kojem bi trebao biti debelo kažnjen uz zabranu da više ikada uđe u Zadar. Sjećate se kako je tako gradska policija kaznila dvoje Nijemaca koji su kuhali kavu na mini plinskom kuhalu u Veneciji.

Na problem sa selektivnim parkiranjem turističkih autobusa, nakon što su komunalci to organizirali na četiri privremena mjesta kod starog autobusnog kolodvora, upozorili su turistički vodiči. Od njih smo doznali i za druge primjere besplatnog parkiranja turističkih autobusa, osobito iz istočnoeuropskih zemalja, na parkingu trgovačkih centara.

Kada znaju da to nije sustavno riješeno i da ih nitko neće kazniti, a zašto platiti i onih 50 kuna, onda to izgleda ovako. Policija za to ne mari, a komunalni i prometni redari trebali bi se dogovoriti je li ovo zelena ili javna površina da bi znali tko će barem upozoriti neodgovornog vozača. Najlakše je brigo moja, pređi na drugoga. Po toj staroj narodnoj, narodi nam se nered u komunalnom životu Grada.

PRIKAŽI KOMENTARE (9)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA